Hållbar digital Affärsutvecklare till Blocket

Hållbar digital Affärsutvecklare till Blocket

Har du erfarenhet av att jobba med affärsutveckling av digitala produkter? Önskar du göra skillnad och jobba med en hållbar tjänst? Då är du kanske vår nya Affärsutvecklare!

På Blocket brinner vi för cirkulär ekonomi och hållbarhet. 7 av 10 svenskar har använt Blocket och vi har 5 miljoner användare varje vecka. Så vi har stor möjlighet att påverka samhället i rätt riktning! Blocket ska vara världens bästa marknadsplats där det ska vara lika enkelt att köpa begagnat som att köpa nytt.

Vad ingår i rollen som Affärsutvecklare?

Som Affärsutvecklare för Blocket Köp & Sälj är du ansvarig för att utveckla vårt kommersiella erbjudande för såväl privatpersoner som företagskunder.

Du kommer arbeta med:
  • Vår strategi framåt och säkerställa att den är i linje med Blockets övergripande strategi
  • Att följa samt analysera affärsrelaterade KPI:er
  • Att hålla koll på trender, konkurrenter och affärsmodeller
  • Att identifiera nya affärsmöjligheter, såsom förvärv, nya affärsmodeller och partnerskap
Du är expert på våra intäktsströmmar och har järnkoll på hur vi ska utveckla vår affär till nästa nivå. Du är grym på att bygga starka business case och jobbar tätt med vår Offering Manager för att säkerställa att erbjudandet mot användare och kund håller högsta nivå. Du har även ett nära samarbete med sälj, analys, UX och våra produktchefer.

Känner du igen dig?

Vi tror att du:
  • Har jobbat med affärsutveckling eller strategi för digitala produkter i minst fem år
  • Är resultatfokuserad, strukturerad, har ett starkt engagemang och jobbar datadrivet.
  • Är en god kommunikatör och van vid att ha konstruktiv dialog med produkt- och utvecklingsorganisationer, användare eller kunder.
  • Brinner för begagnathandel
  • Har en akademisk examen
I tillägg talar och skriver du engelska helt obehindrat.

För att trivas bra krävs det att man kan vara engagerad i flera projekt och uppgifter samtidigt. Hos oss blir du en nyckelperson för att bygga vidare och skapa nästa generation marknadsplats för Köp & Sälj i Sverige.

Hej från din nya chef!

Jag som rekryterar heter Annette Karlberg och är Marketplace Director för affärsområdet Köp & Sälj. Jag vill bygga ett tight team som brinner för begagnathandel. Vi jobbar på världens roligaste bolag där vi har chans att påverka samhället i en positiv riktning. Som ledare är jag engagerad, nyfiken och positiv. Rollen jag rekryterar är formbar och det är viktigt för mig att hitta rätt person som kompletterar resten av teamet. Dessutom ska vi ha kul på jobbet och vara engagerade i det vi gör. Vi ska tänka stort och se möjligheter!

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till mig på annette.karlberg@blocket.se.

Bli en av oss

Vi erbjuder dig att arbeta med Sveriges största och mest folkkära marknadsplats! Vi är stolta över vårt arbete med att öka begagnathandeln i Sverige och därmed bidra positivt till vår miljö. Blockets syfte är att bidra till en hållbar värld med massor av möjligheter. Det gör vi genom 250 medarbetares stora engagemang och vilja att göra skillnad. Här jobbar vi ut efter våra starka värderingar - ta ansvar, samarbeta, våga och skapa WOW!

sökord: affärsutveckling, hållbarhet, cirkulärekonomi, digitala produkter, business development, sustainability, circular economy, digital products, online products

#LI-BLOCKET
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 6 jan 2020 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.