Growth Manager till vårt innovations-team

Growth Manager till vårt innovations-team

Vill du jobba med digital innovation? Med tillväxt och med strategi? Vårt innovations-affärsområde Adjacent & New växer och vi behöver fler Growth Managers. Blocket Greenhouse behöver dig som kan axla rollen som trädgårdsmästare (strategisk projektledare) för att så och driva upp/på nya plantor (idéer) till blomstrande affärer.

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! Eller här!

Vad du kommer göra

Du är ansvarig för att leda helt nya initiativ och satsningar på Blocket från idé till etablerad ny affär. Som entreprenör i sinnet drivs du av att identifiera problem för användare eller kunder och sedan göra allt du kan för att finna och leverera lösningar till de problemen. Du kommer ha ett tvärfunktionellt projektledarskap där du tar dig an uppgifter som rör såväl ledningsgruppspresentationer, som att sätta dig in i detaljer för hur produkt, teknik, sälj & marknadsföringsaktiviteter tillsammans vävs samman. Till ditt förfogande har du expertis från Blockets alla funktioner & team.

Du är ansvarig för följande:
 • Leda ett tvärfunktionnellt team med uppdraget att ta en idé till att bygga en framgångsrik affär på marknaden
 • Tillsammans med teamet skapa en djup kunskap om användares och kunders behov och hur dessa tillfredsställs
 • Skapa business case för de initiativ vi ser potential för
 • Skapa go-to-market-strategier för de initiativ vi går vidare med
 • Se till att initiativet får den tillväxt det behöver genom samarbeten med övriga delar av Blocket och Schibsted
 • Säkerställa att vi tar rätt beslut angående initiativen genom att systematiskt testa och iterera på produkt, marknadsföring och affärsmodell
 • Ge input till och stötta processer för hur vårt team kan förbättra strategi och organisation
Vem är du?

Vi söker dig med entreprenörssinne, som med stor kraft & energi tar ägandeskap över projekt och driver dem i mål. Du har ämne till att förstå affär och produkt och hur dessa samspelar. Så är du en affärsorienterad produktperson eller produkt-orienterad affärsperson - då är du mitt i prick det vi söker. Att kommunicera och att sy ihop oliktänkande/olika perspektiv, är en av dina styrkor. Professionella presentationer och analyser är piece of cake för dig. Du gillar data, resultat och strategi. Samtidigt är du en nyfiken, innovativ affärsorienterad problemlösare. Du kommer trivas som bäst om du gillar att djupdyka i problem, förstå användarbehov samt skapa framfart i projekten genom samarbeten på tvärs av funktioner och organisationer. Data är vårt drivmedel och analytics vår motor på Blocket (obs! självklart förnyelsebar och miljövänlig).

Bakgrund/skills:
 • Akademisk examen
 • Minst 4 års erfarenhet från affärsutveckling, strategi eller startup
 • Vana att samarbeta med olika personligheter såsom företagsledning, produktägare och utvecklare
 • Flytande i svenska och engelska (tal och skrift)
Meriterande:
 • Erfarenhet från att lanserat en framgångsrik produkt på marknaden
Hälsning från Nils

Jag jobbar som Growth Manager i vårt Adjacent & Innovation-team och har Tobias som chef. Tobias låter dig ta stor ansvar och kommer coacha dig snarare än att säga exakt vad du ska göra. Han har lång erfarenhet av innovation vilket gör att det är lätt att bolla idéer om hypoteser och experiment. Hans coachande ledarstil och kunskap gör att du känner stort ägandeskap över dina initiativ samtidigt som du har någon kunnig att bolla med. Tobias är väldigt engagerad och sprider mycket positiv stämning på Blocket. Det är riktigt kul i Tobias team och det ska bli ännu roligare att bli fler och få dig ombord!

Hej från din blivande chef!

Tobias heter jag och har jobbat med innovation, lansera nya produkter på flera marknader och bygga innovativa team i flera år. Jag brinner verkligen för att ta en idé till lansera något på marknaden och se till att det växer. Det är en utmanande men fantastiskt rolig uppgift. Det ger mig mycket energi att arbeta nära mina kollegor i en miljö där vi tillsammans lär oss om saker som vi kanske inte alltid från början kan så mycket om. För att skapa en sådan miljö tycker jag att det är viktigt att vi känner varandra bra och vågar vara öppna med det vi är bra på och inte så bra på. För mig är Blocket och den här rollen perfekt för någon som vill driva tillväxt för ett omtyckt företag med stor samhällsnytta genom att utveckla nya produkter, nya arbetssätt och sig själv.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till julia.maric@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Sökord: growth manager, growth hacker, growth strategist, growth marketer, strategy, projektledare, project manager, project leader, produkt, product, innovation, data, change maker, R&D, User Data, A/B Testing, UX
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Affärsutvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.