Developer - Growth & New Products (Swe)

Developer - Growth & New Products (Swe)

Är du en teamplayer och techie som älskar att experimentera för att ta online-produkter till nästa nivå? Trivs du när du får gräva i användardata och med ett growth-hack liknande sätt nå framgång tillsammans med ditt team?

Härligt! Då är du troligtvis vår nya Growth Developer!

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats med cirka 12,3 miljoner aktiva användare varje månad som i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra begagnathandel i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan genom att spara 800 000 ton växthusgaser årligen.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla då in oss på Instagram & LinkedIn!Vad du kommer göra:

Så vad gör vi egentligen i Blocket Adjacent & New, Growth (förkortat BANG)?

Vi tar nya affärsidéer, med hållbarheten i beaktande, och får dem att växa till färdiga produkter. Det gör vi för att möjliggöra Blockets kontinuerliga tillväxt. Rätt enkelt, eller hur? Tillsammans med ditt team, bestående av SW Engineers/utvecklare, Growth Lead och UX-designers kommer du vara delaktig i att starta nya initiativ samt etablera arbetssätt och en initial teknikstack.

Vi är ett autonomt team och samarbetar alltid för att lösa de problemställningar vi ställs inför. Vi jobbar agilt och använder oss även av Mob Programing för att lösa specifika uppgifter.

Vår nuvarande tech-stack består av: SQL, React, Kafka, AWS, Elastx, Docker och Javascript

Vem du är:

Vilka produkter och funktioner behöver vi skapa för att fortsätta ligga i framkant? Det kommer vara din och dina kollegors primära fråga att besvara och arbeta mot. Du gillar att vara i en kontext där du skapar hypoteser utifrån användardata för att sen snabbt börja bygga prototyper med hjälp av flera olika tekniker, som möjligtvis är bekanta eller helt nya för dig.

Kompetenser/bakgrund
  • Du har arbetat datadrivet med utveckling av onlineprodukter
  • Du har minst fyra års erfarenhet av utveckling i olika språk/tekniker, och du tycker fortfarande att det är roligt att lära dig nya!
  • Du talar och skriver obehindrat på Engelska
Bonus:
  • Erfarenhet av DevOps-miljöer och har använt Docker, Kubernetes, Spinnaker eller liknande
Är du intresserad att bli en del av Blocket-världen?

Vi ser fram emot att höra från dig! Skicka ditt CV eller ansök med din LinkedIn-profil (det är super-enkelt, vi lovar!) och låt oss veta vad som får dig att gå igång. Har du saker på Git? Dela i så fall gärna det i din ansökan.

Buzz: Software Engineer, Developer, Growthhacker, Fullstack, Research, Backend, Frontend, DBA, OO-programming, Agile, Kanban, Mob Programming, Scrum, UX, Data, Metrics, KTH, LTH, Nackademin, Systemutvecklare

#LI-BLOCKETTECH
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.