DataTjej Uppsala - Frontend Developer (Sommarjobb Juni-Juli 2020)

DataTjej Uppsala - Frontend Developer (Sommarjobb Juni-Juli 2020)

Hej där DataTjej!

Vill du ha ett techy sommarjobb i en miljö där vi bryr oss om varandra och guidar dig till att lösa uppgifter som bidrar till värde från första stund? Är hållbarhet, utveckling och online produkter något som verkligen triggar dig? Föredrar du skärm-bränna framför solbränna?

Komsi komsi!
Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats. Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser.

Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn!

Vad du kommer göra

Blocket registrerar och analyserar hur användare brukar våra tjänster. Detta görs på våra webbplatser genom att skicka information till Schibsteds eget system Pulse, en gigantisk databas, samt till Google Analytics. Varje tekniskt team ansvarar själv för att skicka in informationen och det finns nu behov av någon som hjälper oss att strukturera upp och ger vår datakvalitet ett lyft för vi aldrig lyckas lägga tid på detta i vårt dagliga arbete.

Rent konkret handlar det om att skapa dig en förstående för hur du skickar in data i systemet, gör förändringar i React-koden och därefter granska inskickningen i våra verktyg. Det handlar om att stämma av med stakeholders såsom ansvarig för dataimplementationen, utvecklare i respektive team och Insight-team.

Sommarjobbet påbörjas i mitten av juni och pågår i 4 veckor, med möjlighet till förlängning.

Vem är du?

Förutom en awesome DataTjej? Du är nyfiken, snabblärd, strukturerad och gillar att lösa uppgifter i grupp. Ditt arbetssätt är iterativt, det vill säga du stämmer av på vägen istället för att leverera en stor lösning i slutsteget. Så klart älskar du tech, hållbarhet och online produkter.

Bakgrund/skills
  • Student och deltagare/anordnare på DataTjej-konferensen
  • Inne på ditt sista eller näst sista år inom IT, systemvetenskap eller motsvarande utbildning
  • Bekväm med att tala engelska
  • Bonus är att vara självgående i Git och ha erfarenhet av React
Vi ser i så fall fram emot att höra från dig! Skicka ditt CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vem du är och du du gillar. Har du även ett par intressanta projekt på Github ser vi väldigt gärna att du inkluderar en länk!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 feb 2020 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Från lokal prylmarknad i Skåne 1996 har Blocket-konceptet exporterats till mer än 40 andra länder - idag är Blocket, som ägs av mediekoncernen Schibsted, Sveriges största marknadsplats på nätet. Här finns dagligen cirka 600 000 saker, fordon, jobb och bostäder som annonseras ut och upptäcks av 5 miljoner besökare varje vecka. Värdet av alla annonser 2018 var 714 miljarder kronor vilket motsvarar cirka 15 procent av Sveriges BNP. Tack vare begagnathandeln på Blocket kan 0,8 miljoner ton växthusgaser undvikas varje år. Det motsvarar som om Stockholm stads vägar stod tomma i cirka ett år. Cirka 240 medarbetare jobbar på Blocket vars kontor finns i centrala Stockholm. Tillsammans brinner vi för begagnathandel, miljön och att vidareutveckla Blocket - en av landets största sajter. Vi är stolta miljöhjältar och trivs med varandra. Läs mer om oss på vår karriärsida.