Berling Media AB i Stockholm söker Redovisningsansvarig

Berling Media AB i Stockholm söker Redovisningsansvarig

Till ekonomifunktionen på Berling Media AB söker vi en redovisningsansvarig som attraheras av att arbeta självständigt och som vill ta ett helhetsansvar för några av koncernens bolag. På Berling Media AB erbjuds du en intressant roll på ett stabilt bolag som tänker långsiktigt. Du blir del av ett positivt team och kommer rapportera till Redovisningschefen. Berling Media sitter i ljusa lokaler på Kungsholmstorg.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som Redovisningsansvarig
 • Helhetsansvar för bokslut för ett antal av dotterbolagen
 • Skatt- och momsdeklarationer
 • Avstämningar
 • Vidareutveckling av processer och rutiner
 • Myndighetsrapportering
 • Driva och medverka i olika projekt
 • Agera bollplank i redovisningsfrågorna
Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med inriktning mot redovisning med minst 3-5 års erfarenhet. Du har gedigen kunskap inom redovisning och erfarenhet av att självständigt arbeta med bokslut, momsfrågor och rapportering till myndigheter. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av lagerredovisning liksom från MS Dynamics AX eller motsvarande affärssystem. Vidare är du en avancerad användare av Excel samt talar och skriver både engelska och svenska obehindrat.

Personliga egenskaper

Som Redovisningsansvarig på Berling Media behöver du ha kvalitet och service i fokus, vara drivande och självgående. Du trivs med att ha ett stort eget ansvar och att stötta och dela med dig av dina kunskaper till kollegorna på företaget. Du kommer ha stor nytta av att du är pedagogisk, kommunikativ och lyhörd. Du har en prestigelös inställning och är inte rädd för att hugga i när det behövs.

Placeringsort: Stockholm

Om Berling Media AB

Berling Media-koncernen verkar inom Media- och Kommunikationsbranschen med visionen att bidra till det goda och hållbara samhället via dotterbolagen Gleerups Utbildning AB, Gothia Fortbildning AB samt Verbum AB. Bolagen erbjuder en bred portfölj av produkter såsom böcker, tidningar, digitala media och möten. Vi är drygt 130 stycken anställda med kontor i Stockholm och Malmö. Koncernen omsatte ca 333 MSEK år 2017. Merparten av våra produkter utgörs av läromedel till grundskolan, gymnasiet och högskolan samt fortbildning till professioner inom vård, omsorg och skola. Vi utvecklar och säljer även media- och kommunikationsprodukter riktade till den kyrkliga marknaden.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Berling Media AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm070-712 9808. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2 december. Denna tjänst kan du söka så länge som annonsen finns tillgänglig på vår hemsida. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.
Välkommen med din ansökan!

Sökord: Accountant, Senior accountant, Sr. accountant, Financial accountant, Financial controller, Finance control, Accounting controller, Accounting specialist, FP&A, Controller, redovisningsekonom, junior redovisningsekonom, jr. Redovisningsekonom, redovisare, senior redovisningsekonom, redovisningsansvarig, redovisningsspecialist, finansiell controller, Business analyst, analyst, Senior analyst, Sr. Analyst, Controller, Business Controller, Junior controller, Jr. controller, Pricing controller, Market controller, Sales controller, Financial controller, Reporting controller, Audit, verksamhetscontroller, analytiker, affärscontroller, kalkylerare, omvärldsbevakning, koncerncontroller, koncernredovisning
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)