Business Controller till Berling Media

Business Controller till Berling Media

Är du en analytisk och utåtriktad Business Controller? Attraheras du av ett självständigt arbete kombinerat med många interaktioner inom en värdestyrd koncern? Då kan rollen som verksamhetsnära Business Controller till media- och kommunikationskoncernen Berling Media vara något för dig!

Till ekonomifunktionen inom Berling Media söker vi nu en Business Controller med placering på Kungsholmen i Stockholm. Du sitter i ledningsgruppen för två av bolagen inom koncernen och rapporterar direkt till CFO.

Om rollen
I rollen som Business Controller har du huvudansvaret för det analytiska och finansiella affärsstödet till dotterbolagen i Stockholm; Verbum AB och Gothia Fortbildning AB. Arbetet innefattar månatliga bokslut, prognoser och budget för dessa bolag samt för moderbolaget Berling Media AB. Du sammanställer även delarna till en totalrapport för hela Koncernen. Du är också ansvarig för koordinering och publicering av styrelsematerial till den gemensamma portalen och agerar bollplank i finansiella frågor gentemot koncernens CEO och CFO.

Kvalifikationer och erfarenheter
Vi tror att du är Civilekonom eller liknande och har flera års erfarenhet från en roll som Business Controller. Du är har tidigare erfarenhet av att arbeta affärsnära och trivs i en roll där du har mycket kontakter ute i organisationen. Vidare är du god användare av Excel och det är meriterande om du har erfarenhet från analysverktygen Qlick View eller Qlick Sense.

Som person är du framåtlutad, proaktiv och utåtriktad. Du är analytisk lagd och har starkt kundfokus. Vidare har du ett tydligt lönsamhetstänk och är en god samarbetspartner.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Berling Media med Mpya Finance. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Michaela Järnvall på michael.jarnvall@mpya.se eller Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Berling Media
Berling Media-koncernen verkar inom Media- och Kommunikationsbranschen med visionen att bidra till det goda och hållbara samhället via dotterbolagen Gleerups Utbildning AB, Gothia Fortbildning AB samt Verbum AB. Bolagen erbjuder en bred portfölj av produkter såsom böcker, tidningar, digitala media och möten. Vi är drygt 150 stycken anställda i koncernen med kontor i Stockholm och Malmö. Koncernen omsatte ca 360 MSEK år 2018. Merparten av våra produkter utgörs av läromedel till grundskolan, gymnasiet och högskolan. Vi erbjuder även fortbildning till professioner inom vård, omsorg och skola samt är marknadsledande när det gäller utveckling och försäljning av media- och kommunikationsprodukter riktade till den kyrkliga marknaden.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 7 dec 2019 (15 dagar kvar)