Projektkoordinator/Projektledare

Projektkoordinator/Projektledare

Vill du bli en del av Barncancerfondens spännande utveckling?
Vi söker en engagerad och kompetent Projektkoordinator/Projektledare till en ny nationell arbetsgrupp för toxicitet och sena komplikationer efter barncancer. Vill du vara en del av Barncancerfondens strategiska satsning för överlevare som lever med sena komplikationer genom att stärka forskning och utveckling inom detta område?

Avdelningen för forskning och utbildning på Barncancerfonden ansvarar för Barncancerfondens största ändamål: finansiering av barncancerforskning. I uppdraget ingår att stödja forskare, forskning, forskningsinfrastruktur och utarbetande av nya undersöknings- och behandlingsmetoder inom barncancerområdet. Vi stödjer också fortbildning samt utbyte av erfarenheter och forskningsresultat och vi är mitt inne i en dynamisk fas med att implementera en ny forskningsfinansieringsstrategi. Vi erbjuder en kreativ arbetsplats präglad av engagemang, framtidstro och gemenskap. Tillsammans gör vi skillnad för drabbade barn och deras närstående, på kort och lång sikt.

Anställningen är på Barncancerfonden, men affilierad till Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala universitet och forskargruppsledare och ordförande i arbetsgrupp för toxicitet och sena komplikationer, Arja Harila.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Att vara främsta kontaktperson för arbetsgruppen och tillsammans med ordförande koordinera arbetet nationellt med barnonkologiska kliniker, forskare och medlemmar i olika arbetsgrupper.
 • Att vara en aktiv del av avdelningen för forskning och utbildning på Barncancerfonden och regelbundet delta i möten och aktiviteter
 • Att stödja ordförande i att samordna och administrera verksamheten inom arbetsgruppen, såsom arrangera gruppmöten och skriva rapporter.
 • Att besvara frågor från andra medlemmar i arbetsgruppen, sköta administration kring resor och bokningar samt arrangera möten
 • Ytterligare/förändrade arbetsuppgifter kan tillkomma beroende av utvecklingen av arbetsgruppen.

Din bakgrund och erfarenhet
 • Forskarutbildning relevant för medicinsk forskning är ett krav.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Erfarenhet av administrativt arbete är meriterande
 • Erfarenhet av barnonkologisk forskning eller tidigare kliniskt arbete är meriterande
 • Vi ser gärna att du har erfarenhet av att skriva vetenskapliga eller andra rapporter på engelska och svenska.
 • bör vara initiativtagande och aktivt medverka i teamarbete
 • Stor vikt läggs vid personliga egenskaper så som analytisk förmåga, flexibilitet, servicekänsla och organisatorisk skicklighet.

Om dig
Då rollen innebär en stor del administration krävs det att du är noggrann och kan ge service på hög nivå. För att passa i rollen bör du känna starkt för Barncancerfondens arbete. Du har god samarbetsförmåga, är prestigelös och är bra på att skapa goda relationer med kollegor och externa personer.

Du är flexibel och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan arbeta med flera olika arbetsuppgifter parallellt. Kommunikativt bör du vara tydlig och ha förmåga att säkerställa att ditt budskap når fram, samtidigt som du har en hög integritet och inger förtroende.

Varmt välkommen med din ansökan! Sista ansökningsdag 2022-05-20. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. För mer information kontakta: Mariette Nordzell, mariette.nordzell@barncancerfonden.se, 08 - 588 923 46, 070-440 21 75.

Facklig kontakt: Rebecka Winell, rebecka.winell@barncancerfonden.se, mobil: 070-420 03 81.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning.

Tillträde sker snarast enligt överenskommelse. Lön i enlighet med kollektivavtal. Placering Uppsala/Stockholm.

Barncancerfonden är en arbetsplats med cirka 100 engagerade medarbetare som varje dag strävar efter att göra skillnad. Vi erbjuder en kreativ och ambitiös miljö där du har chansen att påverka Barncancerfondens utveckling och framtid. Vi har bra arbetsvillkor, som tjänstepension och försäkringar, enligt kollektivavtal.

På Barncancerfonden ska vi göra allt som står i vår makt för att vår verksamhet ska vara trygg och säker för våra barn. En bakgrundskontroll när du söker jobb sker därför alltid i slutet av en rekrytering hos Barncancerfonden, som ett sista steg innan du får ett jobberbjudande.

Om Barncancerfonden
Barncancerfonden har sedan 1982 arbetat för att fler barn ska överleva cancer samt med att hjälpa drabbade familjer att få den vård och det stöd de behöver. Under samma period har överlevnaden ökat till drygt 85 procent, men barncancer är trots detta fortfarande den vanligaste dödsorsaken hos barn 1-14 år i Sverige. Tack vare generösa bidrag från privatpersoner, företag och organisationer är Barncancerfonden den enskilt största finansiären av barncancerforskning i Sverige samt bidrar substantiellt med stöd till drabbade barn och familjer. Barncancerfonden är godkänd av Svensk Insamlingskontroll och har ett 90-konto, vilket garanterar att pengarna går till rätt ändamål.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.barncancerfonden.se/
Sista ansökningsdag 22 maj 2022 (4 dagar kvar)

Om arbetsgivaren