Affärsområdesansvarig

Affärsområdesansvarig

Ping Pong är en av Sveriges ledande aktörer inom learning management systems och är väldigt starka inom segmenten Akademi, Skola och Myndigheter. För drygt ett år sedan gjorde man en stor satsning på företagssegmentet och började bygga Baloo Learning. Baloo Learning AB är ett nytänkande och spännande dotterbolag - en lösning för företag som kan användas för onboarding, mikrolärande, utbildning i rutiner och arbetssätt mm.

Baloo Learning har genom nytänkande, skickliga utvecklare och starka och positiva ägare (Alfvén & Didriksson) en mycket bra lösning till sina kunder - nu tar de nästa steg i sin etablering och rekryterar in en driven och affärsinriktad affärsområdesansvarig, med placering i fina lokaler mitt på Södermalm i Stockholm.

I rollen som affärsområdesansvarig spelar du en mycket viktig roll i Baloo Learnings fortsatta tillväxt - med fokus på att driva försäljning, att vidareutveckla säljorganisationen, se över erbjudandet mot marknaden, etablera partnerskap och samarbeten samt agera ”spokes-person” i paneldebatter, seminarier etc. Du är en stark Baloo-ambassadör och missionär i ditt arbete att öka Baloos försäljning inom olika prioriterade kundsegment. Du är bra på att skapa engagemang och energi kring de uppsatta målen samtidigt som du följer upp och stöttar dina medarberare. Baloo befinner sig i ett uppbyggnadsskede och du kommer att arbeta nära och rapportera till VD för Ping Pong. Rollen innebär personalansvar och i takt med att försäljningen ökar och företaget växer kommer du rekrytera in ytterligare medarbetare till ditt team.

Vi söker dig med flera års erfarenhet av framgångsrik försäljning och marknadsföring, där ditt och driv och höga energi samt förmåga att på ett konsultativt sätt sälja in visioner/idéer har utgjort framgångsfaktorer för dig. Du har naturligtvis presterat goda resultat och har haft ett par roller som innefattar ledarskap. Du har erfarenhet av digitala lösningar/verktyg - med fördel inom HR-området. Om du har verkat inom eller på annat sätt skaffat dig erfarenhet inom Edtech är det starkt meriterande. Som person har du ett tydligt driv, du håller god struktur i ditt arbete, du tänker långsiktigt och har lätt för att se samband och urskilja vad som ur ett affärsmässigt perspektiv är en klok väg framåt. Du har förmåga till konceptuellt tänkande samtidigt som du är en person som agerar. Du är proaktiv, ser möjligheter och lösningar - både gängse och mer kreativa. Du vill nå resultat! Du trivs med att vara synlig i din roll som affärsområdesansvarig för Baloo Learning- håller gärna en dragning på ett seminarium och nätverkar effektivt i olika sammanhang. Du är en naturligt trygg ledare som skapar glädje och engagemang kring uppsatta mål. Vidare uttrycker du dig obehindrat på engelska och svenska, både muntligt och skriftligt.

Du erbjuds en mycket viktig och spännande roll som affärsområdesansvarig inom Baloo Learning AB, där du får möjlighet att bidra till den fortsatta utvecklingen i ett företag som ligger i framkant, med en plattform framtagen av riktigt skickliga och välrenommerade utvecklare. Edtech är en mycket het marknad med stora tillväxtmöjligheter och i den här rollen kommer du vara en av nyckelspelarna i att nå den potential som marknaden och i synnerhet Baloo har.

Är du den vi söker? Sänd in dina ansökningshandlingar nedan, urval sker löpande. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Made for Sales, Sarah Berlin 073 381 06 56

Ping Pong AB brinner för personligt livslångt lärande. Bolagets mål är att driva digitalisering av svensk utbildning för att alla elever, studenter och medarbetare ska nå sin fulla potential. Bolaget utvecklar den webbaserade lärplattformen PING PONG och den nya lärtjänsten Baloo Learning för skola, akademi och företag/myndigheter. Företaget har ca 40 anställda och över 600 000 månatliga användare. Majoritetsägare är sedan år 2017 investmentbolaget Alfvén & Didriksson. Bland de större kunderna märks Stockholms stad, Göteborgs Stad, Göteborgs universitet, Jönköping University, Västra Götalandsregionen, Stockholms läns landsting, Jordbruksverket och Tullverket. Bolaget blev utnämnt till DI Gasell 2016. Bolagets omsättning var år 2017, 46 mkr.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Made For Sales
Sista ansökningsdag 31 mars (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Made for Sales är ett rekryteringsföretag inriktat på tjänster inom försäljning. Vi har lång erfarenhet av försäljning och rekrytering och vet därmed vilka krav som ställs och vad som kännetecknar en säljare med stjärnpotential.