Hållbarhetsexpert LRF mjölk

Hållbarhetsexpert LRF mjölk

Hållbarhetsexpert på LRF Mjölk Stockholm
Brinner du för mjölk, biologisk mångfald, svenska mjölkbönder och letar efter ett stimulerande och utmanande jobb med mycket frihet? Vill du jobba med mjölkproduktionens hållbarhetsfrågor och vara LRF Mjölks röst i miljöfrågor? Då bör du söka tjänsten som hållbarhetsexpert hos LRF Mjölk.

Som Hållbarhetsexpert på LRF Mjölk är du ansvarig för att ha den kunskap på miljöområdet som behövs för vårt påverkans- och opinionsbildningsarbete. Du är även ansvarig för att driva påverkansarbete på miljö- och klimatområdet i frågor som är relevanta för svenska mjölkföretagare och mejerier. Frågor som berörs är bland annat mjölkproduktionens påverkan på klimatet och bidrag till ekosystemtjänster och biologisk mångfald. Arbetet innebär mycket externa kontakter med myndigheter, akademin, opinionsbildare och beslutsfattare och sker i nära samarbete med LRF:s övriga experter på miljöområdet.

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med goda kommunikationer i centrala Stockholm samt stor frihet och möjligheter att utvecklas.

För att lyckas i rollen tror vi att du:
  • Har en naturvetenskaplig examen
  • Har flerårig erfarenhet av att arbeta med lantbrukets miljöfrågor och kunskap om mjölkproduktionens positiva och negativa miljöpåverkan. Särskilt meriterande är kunskaper kopplat till biologisk mångfald och ekosystemtjänster samt kunskap om livsmedel
  • Har kunskap om de regler och villkor på miljöområdet som rör mjölkföretagare
  • Har ett brett kontaktnät hos relevanta myndigheter och i branschen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete och/eller erfarenhet av arbete på en intresseorganisation.
För att trivas i rollen tror vi att du:
  • Har vilja och förmåga att självständigt driva arbete framåt på ett strategiskt och strukturerat sätt
  • Har mycket god kommunikativ förmåga och vilja och intresse för att skapa relevanta relationer och nätverk
  • Har förmågan att läsa sätta sig in i nya saker inom området, och utifrån det göra en syntes och ta fram nya fakta eller argument
  • Är utåtriktad och har förmåga att skapa och vinna opinion
  • Har vilja och intresse för att hitta nya kanaler och arbetssätt för att nå framgång i arbetet.
Vår långsiktiga strävan är att vår personal ska spegla den mångfald som finns i befolkningen och vi ser gärna sökanden med olika bakgrunder och ursprung.

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Tjänstgöringsort: Stockholm

Välkommen att söka tjänsten!

I denna rekrytering samarbetar vi med Badenoch + Clark och har du frågor om tjänsten vänligen kontakta Daniel Grape på 073-684 70 16. Du ansöker om tjänsten via badenochandclark.se. I processen sker urval löpande och du är välkommen med din ansökan omgående.
Anställningsvillkor: HR-ansvarig Carl Johan Lindh, 010-184 42 06, carljohan.lindh@lrf.se

Om LRF Mjölk
LRF Mjölk jobbar på uppdrag av Sveriges mejerier, husdjursföreningar och mjölkföretagare. LRF Mjölks uppdrag är att arbeta för en ökad mjölkinvägning och en ökad konsumtion av mejeriprodukter i Sverige. LRF Mjölk ska bidra till att målen nås genom arbete inom fokusområdena Näringspolitik, Synen på mjölk och kunskapsöverföring gällande mjölkkvalitet och nutrition.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Badenoch & Clark AB
Hemsida http://www.badenochandclark.se/
Sista ansökningsdag 22 okt 2019 (3 dagar kvar)