PR, Influencer and Event Manager Jaguar Land Rover

PR, Influencer and Event Manager Jaguar Land Rover

Är du en självsäker skribent som brinner för att skapa minnesvärda historier och lysande varumärkeskommunikation? Vill du vara med och lyfta fram två globala premiumvarumärken i bilbranschen? Är du en utåtriktad, vältalig och självgående "doer"? Då kan tjänsten som PR, Influencer and Event Manager på Jaguar Land Rover Sverige vara rätt för dig!

Rollen i stort
I denna nya roll kommer du att ingå i det svenska marknadsteamet, som i dagsläget består av fyra medarbetare med placering på vårt huvudkontor i Malmö. PR, Influencer and Event Manager kommer att samarbeta tätt med övriga teammedlemmar såväl som externa partners och säljande funktioner i koncernen. Med andra ord: du måste gilla att skapa nya kontakter och arbeta med parallella projekt! Vi ser en fördel i att du är baserad i Stockholm eftersom vår pressbilsflotta utgår från Stockholm och en stor del av vårt nuvarande nätverk och samarbetspartners har sin bas där.

Ditt ansvar kommer vara att skapa en vass kommunikationsplan och utifrån den genomföra insatser och aktiviteter, som stärker Jaguar Land Rovers röst på den svenska marknaden. Det är en bred roll som kräver prestigelöshet då du sitter i förarsätet både när det gäller den strategiska PR-agendan, direktkontakt med journalister och samarbetspartners, pressresor, utlåning av sponsor- och pressbilar och eventmedverkan.

Som ansiktet utåt för våra två globala varumärken, ser vi att du lägger omkring 50 % av din arbetstid på klassiskt PR-arbete, 20 % på samarbetspartners/influensers och 30% på diverse event/mässor.

Arbetsuppgifterna innefattar bland annat:
  • Ta fram PR aktivitets- och eventplaner samt genomföra marknadsinsatser med tydligt uppsatta mål i nära samarbete med Marketing Manager
  • Budgetering, uppföljning och rapportering
  • Skriva pressmeddelanden och bidra med alternativa vinklar för spridning i digitala kanaler
  • Skapa nya och vårda existerande relationer med journalister och andra opinionsbildare
  • Arrangera och medverka vid pressträffar, event och lanseringar
  • Ansvara för vår pressbilsflotta i Stockholm – inklusive daglig schemaläggning, bokning, logistik och uppföljning
  • Omvärldsbevakning och trendspaning

Vem är du?
Du har sannolikt några års erfarenhet och bred kompetens inom marknadsföring och PR, med en dokumenterad teoretisk bakgrund att luta dig mot. Vi tror att du hittar nya möjligheter genom att ha örat mot marken – både när det gäller etablerade samarbeten och kring det som bubblar under bransch ytan – för att kunna förbättra kännedomen om Jaguar Land Rover.

Du är en skicklig nätverkare och en sann "doer" som alltid drar ditt strå till stacken på mässor och event. Du är en van skribent, har en god språkkänsla och vet vad som kännetecknar en bra historia. Det skadar inte om du har ett passionerat bilintresse och branscherfarenhet är givetvis meriterande. Men huvudsaken är att du har förmågan att förmedla teknisk information på ett spännande och lättförståeligt sätt.

Intresserad?
Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum - så skicka in din ansökan så snart som möjligt. Till ditt CV vill vi att du bifogar en kort motivering till varför du söker tjänsten/vad du kan bidra med, samt även ett smakprov på din talang som skribent (tex. ett nyhetsbrev, pressrelease eller någon annan slags artikel som du har författat). Du ansöker via länken.
Mer info
Kontaktperson Ebba Jeppsson
Telefon 0703-80 43 20
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, PR & Kommunikation
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 18 jan 2021 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

British Car Import är importör för Jaguar och Land Rover i Skandinavien. Jaguar och Land Rover genomgår en stor förändring där vi satsar stort på att utveckla återförsäljarnätet och försäljningen. Det svenska kontoret ligger i Malmö Hyllie. Du kommer att rapportera till den svenska Marketing Managern och utgå från Stockholm, men förväntas sammanstråla med ditt marknadsteam i Malmö ett par gånger per månad.

Bolaget är en del av Nic. Christiansen Gruppen, som är verksamt i Danmark, Norge, Sverige, Finland och Baltikum, och sysselsätter cirka 780 anställda som hjälper till att skapa en årlig omsättning på cirka 9,4 miljarder dkr. Nic. Christiansen Gruppens huvudsakliga verksamhet är import av Hyundai i Danmark och Sverige, Honda i Finland och Baltikum, Land Rover och Jaguar i Skandinavien, finansbolaget NCG Finans, Leasingföretag SimplyGo och tre återförsäljarkedjor; British MotorGroup, Terminalen och Bayern AutoGroup.