Business Controller till B3 Consulting Group i City

Business Controller till B3 Consulting Group i City

Vill du arbeta både affärsnära och strategiskt i ett IT-konsultbolag i stark tillväxt? Då kan detta vara nästa spännande utmaning för just dig! B3 Consulting Group söker nu en Business Controller som vill vara med att stötta och utveckla verksamheten.

Om rollen
I rollen som Business Controller kommer du ansvara för controlling till affärsområdet Innovation. Du kommer vara nära partner till affärsområdeschef/ VD och tillsammans driver ni affären i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut. I rollen ingår även att aktivt delta i budget- och prognosprocesser samt driva kontinuerliga förbättringsprojekt för att förbättra effektivitet och lönsamhet. Du kommer även att aktivt delta i utvecklingen av B/I verktyg. B3 Consulting Group växer både organiskt och genom förvärv och är därmed ett bolag i transformation. Vi söker dig som vill vara med och utvecklas med oss och bidra till vår fortsatt framgång.

Du ingår i ett controllerteam om fyra Business Controllers. Tjänsten är belägen på B3 Consulting Groups huvudkontor vid Tegnérlunden.

I rollen ingår:
  • Budget- och prognosarbete och kostnadskontroll
  • Analys av resultat samt uppföljning av mål kopplat till affärsplan
  • KPI:er, processer och styrning kopplat till lönsam tillväxt
  • Medverka vid framtagning och uppföljning av Business Cases och ekonomiska underlag
  • Uppdragsuppföljning och styrning samt delta i eventuella M&A
  • Vara med och driva och medverka i olika projekt för att utveckla och effektivisera affären liksom processer och rutiner
  • Ad-hoc analyser
Vem letar vi efter?
Vi söker dig som har en akademisk utbildning och har arbetat ett flertal år som verksamhetsnära Business Controller eller motsvarande roll, gärna inom tjänsteföretag. Du är van att driva uppföljning och analys samt budget- och prognosprocessen. Du har systemintresse och van att arbeta i stora datamängder, Power BI och andra verktyg.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du är framåtlutad, proaktiv och affärsinriktad. Vidare är du analytisk, kommunikativ och pedagogisk och trivs i en föränderlig miljö. Du är prestigelös och har lätt för att samarbeta med andra.

Som medarbetare på B3 Consulting Group får du möjlighet att arbeta i en spännande och föränderlig miljö där du är med och bidrar till innovativa lösningar för att bistå vår organisation och våra kunder. Vi vill att våra medarbetares utveckling ska präglas av tydlighet och möjlighet för individen att påverka. Tillsammans med din chef lägger ni upp din individuella utvecklingsplan.

Har vi väckt ditt intresse?
I denna rekrytering samarbetar KPMG med Mpya Finance. Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Malin Skotte, malin.skotte@mpya.se och Helene Werme, helene.werme@mpya.se.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 4 okt 2022 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi hjälper företag och förvaltningar att effektivisera sin IT-verksamhet genom att utveckla teknik, processer, strategi och organisation samt förbättra sin affärsverksamhet med hjälp av smartare IT-lösningar. Med fokus på marknadens mest krävande kunder erbjuder vi specialistkompetens inom områden som IT Management, Systemutveckling, Databaser, Telekomlösningar, Healthcare, Infrastruktur & Cloud, Test- och Kvalitetsledning samt Digitala kanaler. B3 verkar antingen under eget projektansvar eller som lednings/expertförstärkning i uppdragsgivarens organisation. B3 Consulting Group grundades 2003 och omsätter ca 921 MSEK.