Senior Löneadministratör till Axfood

Senior Löneadministratör till Axfood

Just nu söker vi på Vindex en Löneadministratör till vår kund Axfood Shared Service Center (SSC) i Jönköping. Rekryteringsprocessen sköts i sin helhet av Vindex men anställning erbjuds direkt hos Axfood. Detta är en administrativ och varierande tjänst för dig som vill arbeta med lönehantering i en koncern med stora volymer. Du kommer att arbeta i ett team och få möjlighet att utveckla bred kunskap inom en mängd olika områden.

Placering: Jönköping

Om Axfood

I Axfoods bolagsfamilj ingår butikskedjorna Willys och Hemköp, liksom Tempo och Handlar’n. Grossistförsäljning sker genom Snabbgross och supportbolaget Dagab ansvarar för koncernens produktutveckling, inköp och logistik. I Axfoodfamiljen ingår även Middagsfrid och Urban Deli samt delägda Apohem, Eurocash, City Gross och Mathem. Tillsammans har koncernen drygt 12 000 medarbetare och en omsättning om cirka 66 miljarder kronor. Bakom butikscenen finns de koncerngemensamma funktionerna affärsutveckling, ekonomi, HR, IT och kommunikation. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.

Arbetsbeskrivning för rollen som Senior Löneadministratör på Axfood SSC

Axfood hanterar för närvarande fem olika kollektivavtal; Detaljhandel, Lager och e-handelsavtalet, Transportavtalet och Tjänsteman samt Tjänsteman detalj. På Axfood SSC kommer du arbeta i en samarbetsorienterad organisation med ett stöttande team. Axfood jobbar enligt fastställda processer och har ett effektivt arbetssätt.

I ditt dagliga arbete kommer du, tillsammans med ditt team, bland annat att:

  • Hantera löneadministration
  • Utföra rapportering till myndigheter, rättningar och kontroll av reseräkningar
  • Granska personaluppgifter i HR-systemet
  • Administrera uppdateringar i lönesystemet
  • Utfärda intyg såsom arbetsgivarintyg samt årsinkomster


Axfood är en koncern i ständig utveckling och arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att växa!


Önskade kvalifikationer och personliga egenskaper för rollen som Senior Löneadministratör på Axfood SSC

  • minst tre års erfarenhet av lönearbete
  • mycket god vana av att arbeta i löne- och HR-system
  • meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med kontinuerliga förbättringar inom löneområdet med angränsande processer och dess stödsystem

Vidare har du eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt arbetslivserfarenhet som gett motsvarande kunskaper.

I rollen krävs att du är serviceinriktad och att du kan uttrycka dig på ett bra sätt i både tal och skrift på svenska. Arbetet innebär många kontakter både externt och internt. Axfood SSC har en härlig och inkluderande miljö. Det är viktigt med en bra sammanhållning och en prestigelös inställning, där ingen varken tvekar om att be om hjälp eller att hjälpa andra.

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde enligt överenskommelse. Placering är på Axfoods kontor i Jönköping. Hos Axfood sker majoriteten av arbetstiden på kontoret med möjlighet att arbeta hemifrån när det passar arbetsuppgifterna och teamet.

Kontakt och ansökan


Rekryteringen sker i samarbete med Vindex. Vid intresse, skicka ditt CV i PDF-format till oss på Vindex och ange referensnummer SALÖN2020. Tveka inte att kontakta ansvarig rekryterare Sara Söderlilja (sara.soderlilja@vindex.se, 070-171 81 93 ) vid fler frågor kring rollen. Välkommen med din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.axfood.se
Sista ansökningsdag 23 jan 2023 (58 dagar kvar)