Business Controller med stort intresse för affärssystem och HR till Axelsons skolor och...

Business Controller med stort intresse för affärssystem och HR till Axelsons skolor och...

Har du erfarenhet som Business Controller? Tycker du om att även arbeta med affärssystem och HR-relaterade frågor? Då kan tjänsten som Business Controller på Axelsons vara något för dig!

Vi erbjuder

Axelsons är Nordens äldsta och största eftergymnasiala utbildningsverksamhet inom hälsa, friskvård och kroppsterapier. Våra skolor finns i Stockholm, Göteborg och Oslo, med spaanläggningar i Stockholm och Malmö och vi är sammanlagt ca 100 anställda.

På Axelson samarbetar du med ett team där värme, serviceanda och driv sätter tonen för arbetsmiljön bland anställda och elever. Vår hälsoprofil är genomgående med personal som är läkare, naprapater, sjukgymnaster, kiropraktorer, massageterapeuter, osteopater m.m. Vi är oerhört stolta över att erbjuda våra elever en engagerande utbildning som ger goda chanser på arbetsmarknaden och som bidrar till ett friskare samhälle.

Om tjänsten

Som Business Controller på Axelsons har du ett omväxlande arbete där du ansvarar för tre områden. Förutom sedvanlig internkontroll av ekonomi, arbetar du också med personalfrågor (t.ex. avtalsförhandling och att stötta platschefer med sin personal) samt system (där du som Key User lär dig våra affärs-/kassa-/kundboknings-/bokförings- samt tidplaneringssystem och kan assistera kollegor i användandet av dessa).

Du ansvarar för dessa tre områden på våra tre skolor och två spaanläggningar. Fokus i denna roll kommer vara att agera bollplank och fungera som assisterande operativ chef, och ha ett tätt samarbete med COO och Platschefer.

Du rapporterar till COO och kommer även vara länken till Redovisningsavdelningen som är placerad i Malmö.

Arbetsuppgifter
  • Ekonomisk styrning i form av mål, prognosarbete samt analys- och rapportering av resultat
  • Driva processer och utarbeta handlingsplaner i strävan att hela tiden förbättra såväl lönsamhet som effektivitet
  • Agera stödfunktion till våra platschefer när det gäller system och personalfrågor samt att pusha och utmana till förbättringar
  • Benchmarking mot liknande verksamheter för att hela tiden sträva efter ökad effektivitet
  • Administrera samtliga system - såsom affärssystem, kassa- & bokningssystem, bokföringssystem och tidsplaneringssystem.
  • Förse ledning med analyser och prognoser
  • Säkerställa att vi följer regelverket vad beträffar all ekonomisk verksamhet och arbetsrätt samt implementera- och upprätthålla interna kontrollfunktioner
Om dig

Vi ser att du som söker har tidigare controller-erfarenhet, har relevant högskoleutbildning inom ekonomi, HR och/eller systemvetenskap och är duktig på att omvandla analys till handlingsplaner. Du är initiativrik och kreativ och är van att sätta dig in i- och analysera nya områden och komma med förbättringsförslag. Du är självständig och gillar att utbilda- och stötta kollegor i vardagen så att vi tillsammans når verksamheternas mål.

Villkor

Tjänsten är en heltidstjänst på 40 h per vecka.

Arbetsplatsen är i huvudsak förlagd till Vasastan i Stockholm med någon månadsresa till anläggningarna i Göteborg, Malmö och Oslo.

Ansökan & mer information

För frågor om tjänsten kontakta COO Liselott Kågström på liselott@axelsons.se eller 070- 840 06 77.
För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Ana Acosta ana.acosta@roirekrytering.se eller 070-142 80 07.

Läs gärna mer på www.axelsons.se

För att ansöka klicka på ”sök tjänst” och ladda upp ditt CV och personliga brev, senast 25 november. OBS! Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Vi ser fram emot din ansökan!

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 30 dec (47 dagar kvar)