Webbanalytiker

Webbanalytiker

Vår
vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor genom att utveckla billigare, bättre och enklare verktyg för våra kunder att hantera sin ekonomi.
En viktig pusselbit för att lyckas i det arbetet är att skapa förståelse och insikter om kundernas beteenden i apparna och på sajten.


Om Rollen


Som analytiker hos oss jobbar du nära våra utvecklingsteam och vår marknadsavdelning. Du hjälper oss att bygga världens bästa upplevelse genom vassa insikter som teamen kan förvandla till actions. Utöver det hjälper du våra team sätta relevanta och mätbara effektmål och du är en förespråkare för ett datadrivet arbetssätt i hela organisationen.

Hos oss blir du en del i ett drivet och engagerat analysteam som lägger stor vikt vid personlig ödmjukhet, sammanhållning och att ha kul tillsammans.

Som en del i vårt analysteam får du vara med om att:
  • Sätta digitala mål och KPI:er för våra tjänster och funktioner
  • Sprida våra insikter om hur våra kunder använder våra tjänster och hur tjänsterna kan förbättras
  • Följa upp och rapportera resultat av kampanjer
Som webbanalytiker på Avanza ansvarar du för hela kedjan: från att samla in data till att bearbeta och analysera den och ta vidare dina insikter till våra utvecklingsteam. Vi jobbar idag med Google-produkter: Analytics 360 för analys, Tag Manager för taggning, Optimize för tester och DataStudio för presentationer och dashboards.

Din profil

Du utmanar, tänker nytt och förbättrar hellre än du förvaltar och förvarar. Vidare hoppas vi att du även adderar till den kundcentrerade kultur som finns på Avanza, du är en teamplayer som förstår vikten av att etablera en öppen och rak kommunikation med dina kollegor.

Vi ser att du
  • Har erfarenhet av att sätta digitala mål och KPI:er
  • Har tre års erfarenhet av att jobba med webbanalys
  • Har relevant utbildning
  • Har goda kunskaper om att sätta upp mätning i Google Tag Manager
  • Har jobbat med a/b-tester
  • Har erfarenhet av att visualisera statistik, t ex i form av dashboards
  • Har förståelse inom HTML och Javascript
Vi erbjuder
Tillsammans med ca 450 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Här får du ett spännande och utmanande jobb med stora möjligheter att påverka och med utrymme för egna initiativ. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och att ständigt vara nyfikna på det senaste är ett bra recept på framgång.

Ansökan
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, genom ansökningsformuläret nedan. Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande, dock senast 22:a januari.

Har du frågor om tjänsten eller om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta vår Rekryteringspartner Erika Fredricsson på telefon: 0720 11 84 26 eller erika.fredricsson@avanza.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Systemanalytiker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 23 jan 2020 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel - mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 10 år i rad.