Marknadsövervakare till Surveillance

Marknadsövervakare till Surveillance

Vår vision är att hjälpa miljoner människor till en bättre framtid. Förutom att ha grymma produkter och effektiva kundprocesser är det viktigt att vi upptäcker och utreder misstänkta fall av marknadsmissbruk och insiderhandel. Har du ett starkt intresse för handel och vill jobba med vår marknadsövervakning?

Om rollen
I rollen som marknadsövervakare fyller du en viktig roll när du övervakar och rapporterar misstänkt marknadsmissbruk till Finansinspektionen. Till din hjälp använder du flera olika program och verktyg för att analysera handeln hos oss i syfte att upptäcka både misstänkt insiderhandel och marknadsmanipulation.

Det dagliga arbetet består främst av att analysera utfärdade larm från våra övervakningssystem och fatta beslut om larmen utgör misstänkt marknadsmissbruk eller inte. Misstänkt marknadsmissbruk rapporteras till FI. I tjänsten ingår även att hålla dig uppdaterad på gällande relevanta lagar och regler samt nyheter och rapporter i syfte att upptäcka misstänkt marknadsmissbruk.

Du kommer ingå i avdelningen Surveillance som idag består av 9 personer, varav ni totalt är två som arbetar med marknadsövervakning.

Tjänsten innebär även att delta i Surveillance övriga uppgifter, t.ex. att löpande besvara förfrågningar från Ekobrottsmyndigheten, Finansinspektionen och marknadsplatser relaterade till misstänkt marknadsmissbruk. Utöver detta ligger även ansvar för en del SwedSec-administration.

Vem är du?
Vi tror att du är en utbildad ekonom som har tidigare erfarenhet av marknadsövervakning. En viktig förutsättning är kunskap om och intresse för handel.

För att passa in på avdelningen ser vi att du är samarbetsinriktad och positiv med en stor personlig drivkraft. För tjänsten krävs vidare att du är noggrann, ansvarsfull, analytisk och stresstålig. Arbetstempot är högt och krävande, men samtidigt mycket spännande och utvecklande, med utrymme för egna initiativ och personlig utveckling.

Vi ser gärna att du har erfarenhet och/eller kunskap inom:
  • Akademisk examen inom ekonomi/finans
  • Erfarenhet av liknande arbete sedan tidigare
  • Ett intresse för sparande & placeringar
  • God datorvana
  • Rollen kräver att du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift
  • SwedSec är meriterande
Ansökan

Skicka din ansökan genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Skicka gärna din ansökan snarast då urvalet sker löpande, dock senast 2/12. Kontakta gärna Christina Callander, Chef Financial Crime Intelligence (FCI) på christina.callander@avanza.se om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.

Vår vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar folks ekonomi, oavsett om man älskar aktier eller bara vill ha ett bra sparande. Vår affärsidé är enkel - mer till dig, mindre till banken.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 2 dec 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vad får du hos oss?
Hos oss får du ett spännande, intensivt och utvecklande jobb som ger stort utrymme för egna initiativ. Tillsammans med ca 500 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och balans mellan arbete och fritid är ett bra recept på framgång. Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får du lite extra på köpet.

Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får man lite extra på köpet. Du får bra förmåner, som extra bra kontovillkor, bolån, optionsprogram, ett generöst friskvårdsbidrag och vidareutbildning är något vi värderar högt.

Lite mer om oss
Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel - mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 10 år i rad.