Javautvecklare till Team Prestanda

Javautvecklare till Team Prestanda

Vår vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar folks ekonomi, oavsett om man älskar aktier eller bara vill ha ett bra sparande. Vår affärsidé är enkel - mer till dig, mindre till banken.

Om teamet
Avanzas system består av en skalbar mikroarkitektur, som hanterar miljarder tjänsteanrop varje dag. För att kunna stödja Avanzas fortsatta utveckling skapar vi nu ett team som ska fokusera på systemets prestanda. Teamet kommer arbeta för att på djupet förstå hur vårt system behöver skalas för att fortsätta hantera tillväxt och ge våra kunder en bra upplevelse. Kunskapen från teamet används för att stödja Avanzas drifts- och utvecklingsteam och ge dem möjlighet att proaktivt skala upp systemen för att kunna fortsätta utveckla ny innovativ funktionalitet.

Om rollen
Som utvecklare i Team Prestanda blir du en viktig del i att utforska och bygga upp det ramverk som behövs för att kunna testa alla delar av systemet. Team Prestanda blir ett nytt team på Avanza och du kommer att ha goda möjligheter att påverka teamets val av tekniker och arbetssätt. Teamet kommer att att kunna påverka, vägleda och kunskapssprida i hela organisationen.

Din profil

Vi tror att du:
  • Trivs med att arbeta i ett agilt team och gemensamt ta fram lösningar
  • Gillar att ta del av andras kunskap och dela med dig av din egen
  • Har god erfarenhet av lasttestning
  • Har minst 5 års erfarenhet av utveckling i Javaplattformen
  • Har god erfarenhet av komplexa mikrotjänstmiljöer
  • Har god kunskap om infrastruktur som nätverk, lastbalanserare och liknande
  • Har erfarenhet av Linux
Vi erbjuder

Tillsammans med ca 500 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Här får du ett spännande och utmanande jobb med stora möjligheter att påverka och med utrymme för egna initiativ. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och att ständigt vara nyfikna på det senaste är ett bra recept på framgång.

Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får du lite extra på köpet. Du får bra förmåner, som extra bra kontovillkor, bolån, optionsprogram, och ett generöst friskvårdsbidrag. Vidareutbildning värderas högt och du får möjlighet att utbildas i den senaste tekniken genom konferenser och utbildningsträffar.

Ansökan

Skicka din ansökan, CV och personligt brev, genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Du är välkommen att kontakta vår Rekryteringspartner Johan Arvas på 073 661 80 10 eller Johan.Arvas@Avanza.se om du har några frågor om tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

(Erbjudanden från rekryteringsföretag/annonssäljare undanbedes.)
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Testare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 25 okt 2020 (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel - mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 10 år i rad.