Javautvecklare med inriktning mot Data Engineering

Javautvecklare med inriktning mot Data Engineering

Vi älskar vi data och tror genuint på området för att uppnå vår vision att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Med över en miljon kunder och generellt sett störst andel av alla avslut på Stockholmsbörsen har vi en hel del data som måste hanteras. Vår dataplattform är därför en central del i vår teknikstrategi.

Om rollen
Dataplattformsteamets mål är att utveckla en data- och tjänstearkitektur som gör det enkelt och effektivt för övriga 20+ utvecklingsteam att dela och analysera i stort sett all data på hos oss. Dataplattformen består av två delar: en Kafka-baserad datainfrastruktur och en molnbaserad analysplattform. Teamet består idag av fem personer med ansvar för utvecklingen av dataplattformen.

Nu har du möjlighet att ansluta dig till dem! Teamets fokus ligger nu på att utveckla teamens möjligheter att bygga hållbara data-pipelines, tillgodogöra sig modern teknik inom AI & Machinelearning och bygga ett robust datawarehouse. Allt i syfte att förbättra kundupplevelsen i vad vi vill ska bli branschens absolut bästa plattform för analys. Vill du vara med på resan?

Hos oss kommer du att:
 • Arbeta med en modern teknikstack som exempelvis Kafka, BigQuery och Google Cloud Platform.
 • Arbeta i en miljö där det är högt i tak och beslutsvägarna är korta.
 • Vidareutveckla och designa Avanzas dataarkitektur
 • Utveckla komplexa dataflödet
 • Ha stort inflytande över Avanzas framtida teknikval i dataplattformen
 • Utforska nya ramverk och tekniken
Tyngdpunkten i rollen ligger på utveckling. Som medlem i teamet kommer du att arbeta nära våra övriga utvecklare och analytiker som använder teamets produkter. Du kommer att ta fram verktyg, tjänster och ramverk som gör deras vardag enklare, effektivare och roligare. Vidare medverkar du även i att utbilda andra team om de vägval vi gör och de ramverk vi utvecklar.

Din profil
För att trivas i rollen tror vi att du uppskattar att arbeta i team, ta fram lösningar gemensamt och ta del av andras kunskap men även dela med dig av din egen. Vi tror att du trivs med att jobba agilt, och har god erfarenhet av agil systemutveckling.

Vi tror även att du:
 • Är mycket bekväm med programmering på Java-plattformen.
 • Har erfarenhet av att utveckla och designa data- och tjänstearkitektur i komplexa system.
 • Har erfarenhet av att bygga upp komplexa dataflöden (pipelines)
 • Har arbetat i heterogena miljöer med system i olika faser i sin livscykeln.
 • Gärna har varit med i något migreringsprojekt.
 • Har en akademisk examen inom datateknik eller motsvarande.
 • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
Ansökan
Skicka din ansökan, CV och personligt brev, genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Du är välkommen att kontakta vår Rekryteringspartner Johan Arvas på 073 661 80 10 eller Johan.Arvas@Avanza.se om du har några frågor om tjänsten.

Erbjudanden från rekryteringsbolag/annonssäljare undanbedes.

Vår vision är att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar folks ekonomi, oavsett om man älskar aktier eller bara vill ha ett bra sparande. Vår affärsidé är enkel - mer till dig, mindre till banken.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 nov 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vad får du hos oss?
Hos oss får du ett spännande, intensivt och utvecklande jobb som ger stort utrymme för egna initiativ. Tillsammans med ca 500 medarbetare kommer du att sitta centralt i Stockholm. Vi gillar att ha kul på jobbet och tror att det i kombination med en hög innovationstakt, samarbete och balans mellan arbete och fritid är ett bra recept på framgång. Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får du lite extra på köpet.

Förutom att du blir en del av ett peppat gäng med ovanligt stark vi-känsla, får man lite extra på köpet. Du får bra förmåner, som extra bra kontovillkor, bolån, optionsprogram, ett generöst friskvårdsbidrag och vidareutbildning är något vi värderar högt.

Lite mer om oss
Avanza är Sveriges ledande internetbank för sparande och placeringar. Vi drivs av att förändra branschen genom att utmana de stora bankerna och försäkringsbolagen på den svenska sparmarknaden. Vi vill vara tjänsten som förenklar och förbättrar spararnas ekonomi och har en vision om att skapa en bättre framtid för miljoner människor. Därför står våra kunders bästa alltid i fokus, precis som det borde vara. Affärsidén är enkel - mer till dig, mindre till banken. En idé som gett oss Sveriges nöjdaste sparare 10 år i rad.