Redovisningsekonom

Redovisningsekonom

Om oss
Atradius är ledande i Sverige inom kundkreditförsäkring och garantier samt erbjuder inkassoverksamhet. Vi har mer än 90 årserfarenhet och har kontor i centrala Stockholm. Vi skyddar företag från risken att inte få betalt vid försäljning på kredit. Våra lösningar stödjer tillväxt, förenklar kredithantering och minskar kreditkostnaderna. Våra kunder är allt från multinationella till små företag i alla branscher. Atradius Sverige är en del av ett globalt kreditförsäkringsbolag med över 3.700 anställda i mer än 50 länder och ägs av den spanska försäkringskoncernen Grupo Catalana Occidente.

Tjänsten
Som redovisningsekonom kommer du att utföra och ansvara för den löpande redovisningen av den svenska filialen. Det innebär löpande in- och utbetalningar, hantering av kund- och leverantörsreskontra, avstämningar av balanskonton, samt delaktig i upprättande av månadsbokslut och årsbokslut. Den svenska ekonomifunktionen är en liten enhet som har nära samarbete med alla delar i organisationen. För den som känner sig manad finns goda utvecklingsmöjligheter.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har ett genuint intresse av ekonomi och redovisning och är en utåtriktad människa som trivs med att kommunicera med övriga i organisationen. Du kommer att få ett stort och självständigt ansvar, samtidigt som du jobbar i nära samarbete med närmaste chef och övriga inom verksamheten. Vi ser att du har en en ekonomiutbildning eller erhållit motsvarande erfarenhet inom redovisningsområdet från arbetslivet. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift, där engelskan är det naturliga språket inom koncernen. Vi jobbar mycket med Excel och ser gärna att du har erfarenhet från större ekonomisystem.

Förmåner
Vi är ett litet kontor med bra stämning. Många av oss har jobbat länge på Atradius vilket säger mycket om den goda stämningen på kontoret. Som försäkringstjänsteman har du ett förmånligt kollektivavtal. Tjänsten är en heltidsposition med möjlighet att förlägga en del av arbetstiden hemifrån. Du rapporterar till den svenska ekonomichefen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://careers.atradius.com/ad/redovisningsekonom-accountant/f0uub0/en
Sista ansökningsdag 15 aug 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Atradius is a global provider of credit insurance, bond and surety, collections and information services, with a strategic presence in over 50 countries. The products offered by Atradius protect companies around the world against the default risks associated with selling goods and services on credit. Atradius is a member of Grupo Catalana Occidente (GCO.MC), one of the largest insurers in Spain and one of the largest credit insurers in the world.

You can find further information on our website: https://group.atradius.com