Specialistsäljare - Storkund inom Software

Specialistsäljare - Storkund inom Software

Atea - svenska landslaget inom IT söker nu en Specialistsäljare inom affärsområdet Software & Cloud. Du ingår i ett säljteam med 11 mycket kompetenta och erfarna licensspecialistsäljare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som präglas av medarbetare som brinner för att bygga Sverige med IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Vi kallar oss stolt för landslaget i informationsteknologi.

Vi vänder oss till den offentliga sektorn samt privata kunder i segmentet 500 anställda och uppåt. I ditt arbete som specialistsäljare ansvarar du för merförsäljning till dina befintliga kunder och du ansvarar för att bearbeta nya kunder för affärsområde Software & Cloud, dvs bredda produktportföljen hos Ateas nuvarande kunder. Du arbetar i nära samarbete med Account Managers i ett kundteam och agerar rådgivande inom licensiering till dina kunder. Till din hjälp har du ett av IT-branschens starkaste varumärken, ett team med kollegor som brinner för försäljning och en vältrimmad leveransorganisation. Atea jobbar med de flesta stora mjukvarutillverkare såsom exempelvis Adobe, Cisco, Citrix, IBM, Microsoft, Oracle, Red Hat, Snow, Veritas och Vmware. Arbetet som sådan är fritt, du planerar din egen tid och vi värdesätter en god balans mellan arbete och fritid men ställer samtidigt krav på resultat.

Tre meningar som genomsyrar allas vardag hos Atea är: Vi tar personligt ansvar, Vi sätter laget före jaget, Vi brinner för det vi gör. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares personliga utveckling och hälsa. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Vårt erbjudande till dig
 • Korta beslutsvägar - alltid nära till beslut
 • Målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling
 • En kultur som präglas av våra värderingar
 • Möjligheten att få arbeta på Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur
 • Goda villkor inklusive tjänstebil
 • Placering i fräscha och moderna lokaler i Kista
Om dig
Du är driven, motiveras av att göra affärer och ser alltid till kundens bästa. Återkoppling och uppföljning i alla riktningar är för dig en självklarhet. Du är bra på att skapa, utveckla och bibehålla relationer och är som person lyhörd, smidig samt förtroendeingivande. Du kan göra presentationer och har förmågan att på ett enkelt sätt förklara erbjudandet och nyttan både ur ett affärsmässigt och tekniskt perspektiv.
 • Minst 1 års erfarenhet inom licens- och mjukvaruområdet och förmågan att förstå och kunna förklara de möjligheter som molnbaserade licensmodeller innebär.
 • Förståelse för hur mjukvara, licenser och it-infrastruktur hänger samman och dess förmåga att bidra till kunders effektivitet och produktivitet genom val av rätt licensiering.
 • Affärsmässighet med tekniskt stort intresse
 • Strukturerad och uthållig men gillar att driva på och göra affärer
 • Goda kunskaper av Excel, du är bekväm i att göra prissättningar
 • Inre driv som motiverar dig själv till nya vägar - initiativrik
 • Lätt för att kommunicera i tal och skrift, både när det gäller svenska och engelska
 • Akademisk utbildning eller motsvarande är starkt meriterande
 • Djup kompetens kring Microsofts licensavtal, licensregler och onlinetjänster är starkt meriterande
Har du det som krävs för att lyckas hos oss ser vi gärna din ansökan snarast!

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Regionchef Sara Sjölund. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara via mail: sara.sjolund@salesonly.se ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter även de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 500 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 27,9 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 7 nov 2019 (19 dagar kvar)