Financial controller med systemintresse till Atea

Financial controller med systemintresse till Atea

Ateas kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. Vi gillar att utmana oss själva och går ofta vår egen väg tack vare modiga medarbetare. Nu söker vi dig som är senior redovisningsekonom eller Financial Controller och har erfarenhet samt intresse av system. Välkommen!

Om rollen
I din roll som Financial Controller/Sr redovisningsekonom ingår du i redovisningsteamet om fyra personer. Teamet ansvarar för den interna och externa redovisningen, rapportering till koncernen, årsredovisningar samt tillämpning av redovisningsregler. 2023 ska SAP S/4HANA ersätta Navision och du kommer att ha en viktig roll i denna implementering som superuser för SAP.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Superuser inom SAP S/4HANA
  • Månads-, kvartals- och årsbokslut
  • Löpande redovisning vid bokslut, utredningar och avstämningar
  • Utveckling av rutiner och processer inom redovisning
  • Supporta verksamheten med din kunskap inom redovisning och SAP
  • Delaktig i SAP implementeringsprojektet
Du rapporterar till Redovisningschefen och sitter i ljusa och moderna lokaler i Kista med bra kommunikationer, både kommunalt och med bil. Atea tillämpar en hybridlösning där du har möjlighet att arbeta hemifrån 2-3 dagar i veckan.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande med flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning från större bolag. Du har ett gediget intresse av ERP-system och redovisning och har troligen tidigare erfarenhet av att vara superuser samt att utbilda och supporta dina kollegor inom ditt område. Vidare är du flytande i svenska och engelska och har en god kunskap inom Excel. Har du tidigare erfarenhet från tjänsteföretag eller it-företag är detta meriterande liksom erfarenhet av systemimplementationer.

Som person är du noggrann och strukturerad och du har ett eget driv och vill påverka och utveckla. Vidare tar du gärna initiativ och är självgående och du trivs i en roll där du får dela med dig av din kunskap och använda din pedagogiska sida. Inom Atea är det viktigt med samarbete och det är därför viktigt att du är kommunikativ och har lätt för att skapa relationer. Genom din analytiska förmåga har du möjlighet att lätt växla mellan helhet och detaljnivå.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi har ett stort fokus på ansvarstagande utveckling och är stolta över att kunna påverka branschen globalt att agera mer hållbart. Vi vill vara branschens bästa arbetsgivare och vi arbetar ständigt med att på olika sätt verka för detta. Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Har du några frågor kring tjänsten så är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Elin Allskog elin.allskog@mpya.se eller Helene Werme helene.werme@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan.

Atea vill vara "The Place To Be" och därför värdesätter vi de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 10 juni 2022 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Atea är den ledande leverantören av it-infrastruktur i Norden och Baltikum, och drivande inom informationsteknologi på den svenska marknaden. Vi finns på ett trettiotal orter, från Malmö i söder till Kiruna i norr. Med våra 1 000 konsulter och 4 500 certifieringar är vi en ledande leverantör inom teknik, infrastruktur och systemintegration.

Koncernen hade en omsättning på drygt 40 miljarder norska kronor 2020 och är noterad på Oslo Börs.