Försäljningschef Information Management

Försäljningschef Information Management

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av it, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Brinner du för att leda människor och älskar att göra affärer? Information Management är Ateas nya satsningsområde och vi söker en driven, nyfiken och ambitiös person som ska vara med och utveckla och leda affärsområdet framåt.

Din roll i laget
I rollen som Försäljningschef för vårt nya affärsområde Information Management stödjer du våra kunder att nyttja informationens kraft för att skapa framgång, driva framgångsrik digitalisering och även säkerställa att information och tillgångar skyddas.

Du kommer att vara säljchef för ett team bestående av specialistsäljare, lösningsspecialister och managementkonsulter med affärsfokus. Du kommer även att få driva egna affärer där du snabbt sätter dig in i kundernas verksamhet och utmaningar för att kunna vara rådgivande och stödjande genom att föreslå lämpliga tjänster, lösningar och koncept. Att sätta kundens behov i centrum är en självklarhet för dig och du vet vad som krävs för att etablera långsiktiga affärsrelationer. Du får möjlighet att arbeta med många spännande kunder i olika branscher. Du kommer även att vara en del av affärsområdets ledningsgrupp och får möjlighet att vara med och bygga upp affärsområdet som omfattar strategi, arkitektur, information & data analytics (Al, BI, RPA och loT), verksamhetsutveckling, förändringsledning, projektledning samt informations- och cybersäkerhet. Som Försäljningschef har du fullt personalansvar, budget- och resultatansvar. Du rapporterar till Affärsområdeschefen för Information Management.

"På Atea får jag jobba kreativt i team med fantastiskt härliga kollegor, som dessutom är it-branschens kanske vassaste experter. Atea fokuserar mycket på kompetensutveckling och jag lär mig verkligen något nytt varje dag. "- Sofia Nagander, IT Arkitekt på Atea

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på coachande ledarskap och våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.
 • Korta beslutsvägar - alltid nära till beslut
 • Målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling
 • En kultur som präglas av våra värderingar
 • Möjligheten att få arbeta på Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur
 • Vi har en gedigen konsultorganisation som fortsatt växer
 • Möjlighet att utveckla och påverka ett viktigt framtidsområde inom IT
 • Goda villkor inklusive tjänstebil
 • Placering i fräscha och moderna lokaler i Kista
Som person känner du troligtvis igen dig på följande:
Du är affärsorienterad och handlingskraftig i ditt arbete. Du har ett proaktivt förhållningssätt och tycker om att driva förändringsarbete. Du är kommunikativ och tydlig i ditt ledarskap. Van att sätta upp mål och arbeta med uppföljning. Som Försäljningschef brinner du för försäljning, uppskattar mixen av att bygga strategiskt likväl som att arbeta operativt. Du är en strategisk och strukturerad person som drivs av förändring, effektivitet och operativa frågor. Du uppskattar att arbeta med människor och att skapa förutsättningar för andra att lyckas och drivs av att skapa tillväxt.

För att lyckas i tjänsten som Försäljningschef bör du ha följande kompetens:
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta som Försäljningschef med vana av att coacha och leda i förändring
 • Säljerfarenhet med vana av konsult & tjänsteförsäljning kopplat till IT
 • Sålt mot C-Level
 • God kännedom om IT-branschen
 • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
 • Akademisk bakgrund
 • Struktur, pipe line management och tydliga säljprocesser är ett naturligt arbetssätt
Vill du bli en del av landslaget?

I denna rekrytering samarbetar vi med SalesOnlys Regionchef Sara Sjölund. Önskas ytterligare information kring tjänsten är du välkommen att kontakta Sara via mail: sara.sjolund@salesonly.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Urval och intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Atea vill vara The Place To Be och därför värdesätter även de kvalitéer som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Ateakoncernen, med verksamheter i hela Norden och Baltikum, har 6 500 medarbetare och är den tredje största it-infrastrukturleverantören i Europa och marknadsledare i Norden och Baltikum. Koncernen har en omsättning på ca 27,9 miljarder norska kronor och är noterad på Oslo Börsen.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Försäljning, Försäljningschef
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av SalesOnly
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (7 dagar kvar)