Engagerad Redovisningschef till Atea

Engagerad Redovisningschef till Atea

Har du viljan och drivet att bygga vidare på en redovisningsavdelning i världsklass? Älskar du redovisning samt trivs i en roll där du både är operativ och ett bollplank till dina medarbetare? Känner du igen dig - sök då rollen som Redovisningschef på internationella Atea!

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. På Atea erbjuds du en roll i en organisation där det alltid är nära till beslut. Här finns en målmedveten satsning på coachande ledarskap och medarbetarnas personliga utveckling och hälsa. Kulturen präglas av Ateas värderingar - en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort Atea till Sveriges största leverantör av informationsteknologi och tillhörande tjänster.

Vi söker nu en självgående och engagerad Redovisningschef till Atea Sverige som trivs i rollen att skapa en vi-känsla i teamet. I rollen har du tre direktrapporterande samt rapporterar själv till Ekonomichefen. Atea sitter i ljusa och moderna lokaler i Kista.

Om rollen
Som Redovisningschef kommer du att arbeta både strategiskt och redovisningsnära. Du har ett övergripande ansvar för redovisningen och driver redovisnings- och bokslutsprocessen. Du upprättar, utvecklar och kvalitetssäkrar rutiner och processer inom redovisningen samt är delaktig i och har en drivande roll i diverse redovisningsrelaterade projekt.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Övergripande ansvar för intern och extern redovisning
  • Rapportering till koncernen
  • Årsredovisningar
  • Tolkning och tillämpning IFRS och svenska redovisningsprinciper
  • Personalledning för gruppen
Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande och med många års erfarenhet från kvalificerad redovisning. Vi tror att du tidigare haft roller som redovisningsansvarig eller redovisningschef. Du har ett genuint intresse och gedigen kunskap inom redovisning, både löpande och legal. Du har förmågan och erfarenhet av att samarbeta med och leda andra. Vi ser även att du har mycket goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du tidigare arbetat i Navision, SAP och/eller Cognos. Vi förutsätter at du känner dig trygg i svenska och engelska, skriftligt som muntligt.

Som person har du ett eget driv och vill kunna påverka och utveckla. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer. Du trivs i föränderliga miljöer och då Atea är ett växande bolag är du en person som triggas av utveckling. Du är strukturerad, lösningsfokuserad, har en god analytisk förmåga och är kvalitetsmedveten.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Elin Allskog på elin.allskog@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Atea
Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 600 medarbetare, är marknadsledare i Norden och Baltikum och den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 37 miljarder norska kronor 2019 och är noterad på Oslo Börs.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Sista ansökningsdag 31 juli 2020 (54 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 600 medarbetare, är marknadsledare i Norden och Baltikum och den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 37 miljarder norska kronor 2019 och är noterad på Oslo Börs.