Business Controller till Atea

Business Controller till Atea

Atea har samlat IT-branschens största hjärtan och snabbaste hjärnor. Medarbetare som brinner för att vara med att bygga ett bättre Sverige med hjälp av IT, medarbetare som tar personligt ansvar och sätter laget före jaget. Så för oss är det viktigt att du liksom vi lever dessa värderingar. Vi söker dig som har några års erfarenhet som Business Controller och drivs av att arbeta som business partner nära affären och verksamheten.

Om rollen
I denna roll kommer du att ingå i ett controllerteam för Nationella affärsenheten (NAE) inom Atea Sverige. NAE består av 6 affärsenheter och du kommer primärt att ansvara för Software/license-enheten. Teamet består av 3 personer och du rapporterar till controllerchefen.

Som Business Controller kommer du att agera business partner till Affärsområdeschefen för NAE och ingå i ledningsgruppen för affärsenheten Software/license. Du kommer att arbeta med att höja lönsamheten inom enheterna i NAE via proaktivt arbete med affärsstyrning och optimering av processer och rutiner.

I rollen som Business Controller ingår bland annat följande arbetsuppgifter:
  • Business partner till affärsområdes- och enhetschefer
  • Aktivt medverka i affärsenhetens ledningsgrupp
  • Upprätta rapporter och analyser
  • Ansvara för årsplan-, budget- och prognosarbete inom dina enheter
  • Kvalitetssäkra och analysera enhetens månadsbokslut
  • Utveckla den interna rapporteringen
Din Profil
Vi söker dig som har flertal års erfarenhet av kvalificerat controllerarbete. Du har en god förståelse för balans- och resultaträkning och du trivs med att jobba nära verksamheten och ha en aktiv roll som business partner. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från tjänsteföretag och har arbetat i Qlickview eller Power BI.

Du trivs i föränderlig miljö och då Atea är ett växande bolag är du en person som triggas av utveckling. Väsentligt att du är en analytisk person som har ett sinne för affären, ett eget driv och vill påverka och utveckla verksamheter. Inom Atea är samarbete viktigt, därför är det betydande att du är kommunikativ och har lätt för att skapa goda relationer med olika kontaktytor internt.

Vårt erbjudande till dig
Hos oss är det alltid nära till beslut. Vi har en målmedveten satsning på våra medarbetares utveckling. Vår kultur präglas av våra värderingar, en kultur där framåtanda, humor, kamratskap och ett visst mått av galenskap är helt naturligt. En kultur som gjort oss till Sveriges största leverantör av IT-infrastruktur och tillhörande tjänster.

Ansök och bli en av oss
I denna rekrytering samarbetar Atea med Mpya Finance. Skicka in din ansökan så snart som möjligt då vi löpande kallar till intervjuer. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, elin.allskog@mpya.se eller Åsa Schramm, asa.schramm@mpya.se. Välkommen med din ansökan!

Atea finns i sju länder i Norden och Baltikum, har ca 7 400 medarbetare, marknadsledare i Norden och Baltikum och är den näst största it-infrastrukturleverantören i Europa. Koncernen hade en omsättning på drygt 35 miljarder norska kronor 2018 och är noterad på Oslo Börs.

Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 22 nov 2019 (7 dagar kvar)