Trafikplaneringschef buss till Arriva

Trafikplaneringschef buss till Arriva

Som trafikplaneringschef ansvarar du för enheten trafikplanering över busskontrakt med stationering i Stockholm. I rollen ansvarar du för planering och genomförande samt uppföljning. Till din hjälp har du 8 medarbetare. Som chef för enheten ska du säkerställa att arbetet med planeringen optimeras och sker mot uppsatta mål. I rollen rapporterar du direkt till Trafikplaneringschefen på Arrivas huvudkontor och ingår i Trafikplaneringens ledningsgrupp där du förväntas ta en aktiv roll.

Arbetsuppgifter & Ansvarsområden
  • Trafikplaneringsarbete
  • Att driva ett nära samarbete med övriga enheter med kunden i fokus
  • Utveckla och driva processer och olika projekt inom trafikplanering
  • Genomföra upphandlingar och ansvara för alla avtal inom trafikplaneringsområdet
  • Externa kontakter såsom trafikhuvudman, Trafikverket och kommuner
  • Spela en aktiv roll i utredningsarbete
  • Ansvar för statistik och nyckeltal
Din bakgrund

Vi tror att du har en gedigen erfarenhet av liknande arbete och/ eller logistik. Kunskap och erfarenhet inom kollektivtrafiken i allmänhet är meriterande. Vidare är du självgående, strukturerad och noggrann och har lätt för att prioritera när det behövs. Som person är du kommunikativ, driven och engagerad. Vi tror även att du har vana att leda och utveckla personal och har förmåga att motivera och entusiasmera dina medarbetare. Du är serviceinriktad och stresstålig med hög arbetsmoral. Du har goda kunskaper i engelska både i tal och skrift. Du arbetar obehindrat i MS Office, det är även meriterande med erfarenhet av planeringssystemet Hastus.

Om Arriva

Med fokus på våra resenärer
Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.

Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.

Hoppas att du vill vara med på vår resa.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Transport & Logistik, Transport, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 nov (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.