Trafikplanerare buss till Arriva

Trafikplanerare buss till Arriva

Om tjänsten

Vill du planera och optimera busstrafik hos en av Sveriges ledande trafikföretag? Vill du ha ett utmanande jobb där du måste arbeta med avancerad planering med många variabler?
Då är du kanske Arrivas nya trafikplanerare buss.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak

Som trafikplanerare buss tar du fram attraktiva och kundorienterade tidtabeller i samverkan med våra uppdragsgivare, kommuner och andra trafikföretag för vår busstrafik. Tidtabellerna som tas fram ska möjliggöra kostnadseffektiva fordonsomlopp, tjänster och scheman. Du kommer också vara delaktig i arbetet med anbud för nya busstrafikavtal. Till din hjälp har du planeringsverktyget Hastus.
Du samordnar vårt arbete med arbetstagarorganisationer och trafikområdet som är delaktiga i hela planeringsprocessen, allt för att fånga erfarenheter, skapa god arbetsmiljö och attraktiva scheman för våra medarbetare.
Arbetet kräver stor noggrannhet och förändringsbenägenhet. Du har kontroll över många detaljer, samtidigt som du har förmågan att se helheten. Du får ett individuellt ansvar, fungerar i grupp och samarbetar med kollegor och andra avdelningar inom Arriva.
Resor i tjänsten kan förekomma.
Du kommer vara placerad i Stockholm.

Vem är du?

Du har relevant utbildning, gärna med inriktning inom samhällsplanering, logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har ett ekonomiskt tänk, är lätt att samarbeta med andra, är van vid att ta en ledande och drivande roll och att arbeta i projektform. Du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska. Du arbetar obehindrat i MS Office.
Kunskaper i planeringsverktyget Hastus eller motsvarande planeringssystem är meriterande. Erfarenhet från branschen är meriterande.

Om verksamheten

Med fokus på våra resenärer
Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.

Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.

Hoppas att du vill vara med på vår resa.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Administration & Ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 3 apr (9 dagar kvar)