Business Accountant

Business Accountant

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Vi söker nu en driven, analytisk och kommunikativ Business Accountant till vår ekonomiavdelning på Arriva. I rollen som Business Accountant intar du en tydlig ledarroll då du kontinuerligt kvalitetssäkrar och följer upp arbetet i vårt Shared Service Center. Dessutom arbetar du operativt med redovisningsfrågor och får ta en drivande roll i processförbättringar och effektiviseringar. Tjänsten rapporterar direkt till Redovisningschefen och är centralt placerad på Liljeholmen i Stockholm.

Din utmaning:
 • Vara drivande i att leda, koordinera och kvalitetssäkra arbetet hos vår externa Shared Service Center, med särskilt fokus på Fixed assets och Accounts payable
 • Initiera och leda effektiviserings- och förbättringsprojekt i syfte att utveckla ekonomifunktionen framåt
 • Säkerställa god intern kontroll genom fungerande och effektiva rutiner
 • Koordinera och granska bokslut och månadsrapportering
 • Vid behov vara delaktig vid upprättande av bolagets årsredovisning
 • Ta en kommunikativ och analytisk ledarroll i ett internationellt bolag med många kontaktytor mot SSC, Business Control och hos Arriva i stort
 • Övriga ad hoc uppgifter
Din bakgrund:
 • Erfarenhet av arbete som Business Accountant i en större koncern
 • Erfarenhet av arbete mot Shared Service Center och arbete i SAP är meriterande
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • Hög förståelse för processer samt förmåga att utveckla och effektivisera dem
 • Obehindrad förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift
 • Vad gäller personlighet är du en driven, analytisk och kommunikativ teamplayer som trivs i en drivande strategisk roll med många kontaktytor.
Din ansökan
Vill du bli en del av vårt framgångsrika team? Ansök senast den 2019-01-19, vi kommer att rekrytera löpande så skicka gärna in din ansökan redan idag. Om du har frågor är du välkommen att maila rekryterande chef sam.espeland@arriva.se. Vi ser fram emot din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (18 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?