Arriva söker tågförare till Saltsjöbanan

Arriva söker tågförare till Saltsjöbanan

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Din nya tjänst

Nu har du möjlighet att söka en tjänst som tågförare till Saltsjöbanan. Tycker du om människor, service och tycker att det skulle vara roligt att köra tåg är det här ett perfekt arbete för dig!

Som förare ansvarar du för att transportera våra resenärer på ett säkert, tryggt och trevligt sätt.

Du kör tåg och har hela tiden en "levande och skiftande omgivning" framför dig från förarhytten.

Vi söker nu förare på heltid som kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga morgnar som sena kvällar och helger (tjänstgöring varannan helg). Genomsnittlig veckoarbetstid är 36,5 h med samtliga raster betalda, förmåner såsom läkarvård, SL-kort, Rikslunchkort och friskvårdsbidrag ingår.

Din profil

Tjänsten som tågförare är ett ansvarsfullt arbete där det ställs höga krav på att du sätter säkerhet främst. Som person är du självständig, ansvarsfull och stabil. Du ska kunna arbeta under stress, har en hög koncentrationsförmåga och simultankapacitet. Du behöver även vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt då arbetet kräver ett starkt regel- och instruktionsfokus. Eftersom vi jobbar med persontrafik är det viktigt att du även är serviceinriktad och motiverad till att bli vår nya medarbetare. Det krävs goda svenska språkkunskaper eftersom all trafiksäkerhetsmässigt viktig information ska kunna framföras utan svårighet. Eftersom det är ett stillasittande arbete ser vi gärna att du har en aktiv fritid.

Krav
  • Du måste ha fyllt 20 år eftersom det är minimiåldern för personal i säkerhetstjänst.
  • Ha minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskap.
  • Behärska de fyra räknesätten.
  • Goda språkkunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.
  • God hälsa, fullgott färgseende samt god syn och hörsel.
  • Kunna ta dig till och från vår depå i Neglinge under dygnets alla timmar.
  • Kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga mornar som sena kvällar och helger.
Sammanfattningsvis, vill du arbeta med att köra tåg, tycker om att arbeta ensam och gärna ger det lilla extra för dina medmänniskor tycker vi att du ska söka denna tjänst. Innan du kan bli aktuell för anställning kommer du att genomgå språktest, arbetspsykologiskt urvalstest samt hälsoundersökning. Din anställning börjar med tolv veckors betald utbildning där skriftliga prov ingår. Väljer du att på egen begäran säga upp din heltidstjänst som tågförare inom två år efter examinationsdatum kommer du att bli återbetalningsskyldig utbildningstiden på tolv veckor.

Din ansökan

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt där du bifogar ditt CV, personliga brev samt ditt fullständiga personnummer. Intervjuer sker fortlöpande och sista ansökningsdag är

2018-07-31. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande.

Är du intresserad

Är du intresserad och har frågor angående ansökan och anställning kan du kontakta

rekryterare Jonas Ahlin 072-180 45 63 eller platschef Francois de Swards 073-787 75 56.

Fackliga företrädare är Per-Olof Karis på SEKO - per-olof.karis@arriva.se och Martin Eriksson på ST - martin.eriksson@arriva.se

Du ansöker via länken nedan.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 31 juli (37 dagar kvar)