Arriva söker spårvagnsförare till Tvärbanan och Nockebybanan

Arriva söker spårvagnsförare till Tvärbanan och Nockebybanan

Arriva är en av Europas ledande operatörer inom kollektivtrafiken. I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka.
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Din nya tjänst

Nu har du möjlighet att söka en tjänst som spårvagnsförare till Tvärbanan och Nockebybanan.

Tycker du om människor, service och tycker att det skulle vara roligt att köra spårvagn är det här ett perfekt arbete för dig! Som förare ansvarar du för att transportera våra resenärer på ett säkert, tryggt och trevligt sätt. Du kör spårvagn och har hela tiden en "levande och skiftande omgivning" framför dig från förarhytten. Vi söker nu förare på heltid som kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga morgnar som sena kvällar och helger (tjänstgöring varannan helg). Genomsnittlig veckoarbetstid är 36,5 h med samtliga raster betalda, förmåner såsom träningslokal, läkarvård, SL-kort, Risklunchkort och friskvårdsbidrag ingår.

Din profil

Tjänsten som spårvagnsförare är ett ansvarsfullt arbete där det ställs höga krav på att du sätter säkerhet främst. Som person är du självständig, ansvarsfull och stabil. Eftersom många delar trafikutrymmet med dig krävs det att du kan arbeta under stress, har en hög koncentrationsförmåga och simultankapacitet. Du behöver även vara noggrann och strukturerad i ditt arbetssätt då arbetet kräver ett starkt regel- och instruktionsfokus. Eftersom vi jobbar med persontrafik är det viktigt att du även är serviceinriktad och motiverad till att bli vår nya medarbetare. Det krävs goda svenska språkkunskaper eftersom all trafiksäkerhetsmässigt viktig information ska kunna framföras utan svårighet. Eftersom det är ett stillasittande arbete ser vi gärna att du har en aktiv fritid.

Krav
  • Du måste ha fyllt 20 år eftersom det är minimiåldern för personal i säkerhetstjänst.
  • Ha minst gymnasiekompetens eller motsvarande kunskap.
  • Behärska de fyra räknesätten.
  • Goda språkkunskaper i det svenska språket i såväl tal som skrift.
  • God hälsa, fullgott färgseende samt god syn och hörsel.
  • B-körkort utan prövotid samt en god vana att köra i stadstrafik.
  • Kunna ta dig till och från våra depåer i Alvik och Ulvsunda under dygnets alla timmar.
  • Kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga mornar som sena kvällar och helger.
Sammanfattningsvis, vill du arbeta med att köra spårvagn, tycker om att arbeta ensam och gärna ger det lilla extra för dina medmänniskor tycker vi att du ska söka denna tjänst. Innan du kan bli aktuell för anställning kommer du att genomgå språktest, arbetspsykologiskt urvalstest, bilkörningstest samt hälsoundersökning. Din anställning börjar med sju veckors betald utbildning där skriftliga prov ingår. Väljer du att på egen begäran säga upp din heltidstjänst som spårvagnsförare inom två år efter examinationsdatum kommer du att bli återbetalningsskyldig utbildningstiden på sju veckor.

Tag gärna chansen att lära dig mer om spårvagnsyrket genom att träffa oss i Brommadepån kl. 11-15 lördag 29 september. Rekryterare, chefer och utbildare finns på plats med en spårvagn på Tranebergsvägen 115 för att visa vår verksamhet och svara på frågor om spårvagnsföraryrket. Varmt välkommen!

Din ansökan

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt där du bifogar ditt CV, personliga brev samt ditt fullständiga personnummer. Intervjuer sker fortlöpande och sista ansökningsdag är 2018-12-12. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande.

Är du intresserad

Är du intresserad och har frågor angående ansökan och anställning kan du kontakta

rekryterare Jonas Ahlin 072-180 45 63 eller enhetschef Ann-Marie Heurgren 072-180 45 12.

Fackliga företrädare är från SEKO, Lina Yafi, mail: lina.yafi@arriva.se och från ST, Doris Philip, mail: doris.philip@arriva.se.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 12 dec (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?