Arriva söker sommarförare till Nockebybanan

Arriva söker sommarförare till Nockebybanan

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Din nya tjänst

Nu har du möjlighet att söka sommarjobb som spårvagnsförare till Nockebybanan. Tycker du om människor, service och tycker att det skulle vara roligt att köra spårvagn är det här ett perfekt sommarjobb för dig! Som förare ansvarar du för att transportera våra resenärer på ett säkert, tryggt och trevligt sätt. När du kör spårvagn har du hela tiden en "levande och skiftande omgivning" framför dig från förarhytten genom Trädgårdsstaden i Bromma. Vi söker nu förare på heltid under sommaren som kan arbeta oregelbundna arbetstider såväl tidiga morgnar som sena kvällar och helger.

Din bakgrund

Vi vill att du har minst gymnasiekompetens eller motsvarande samt goda svenska kunskaper i tal och skrift. Du behöver behärska de fyra räknesätten samt har en förmåga att tillämpa logiskt tänkande och problemlösning i stressade situationer. Har du tidigare arbetat i en serviceroll är det en bra bakgrund. Ett krav för att klara tjänsten är god hälsa, fullgott färgseende, god syn och hörsel. B-körkort samt god körvana är ett krav då du delar din vardag med andra trafikanter i gatumiljö. Du måste vara minst 20 år gammal då detta är minimiåldern för spårvagnsförare.

Din profil

Tjänsten som spårvagnsförare är ett ansvarsfullt arbete där du hela tiden måste sätta säkerheten högst och agera därefter. Många delar trafikutrymmet på gatorna med dig som spårvagnsförare. Det krävs därför att du tar ansvar och kan jobba under stress samt har god simultankapacitet då mycket kan hända samtidigt. Du kommer att arbeta självständig vilket ställer krav på din förmåga att prioritera och ta ansvar. Du är vidare noggrann, prestigelös, tycker om att arbeta med människor och förstår att jobbet som spårvagnsförare kräver att du passar tider samt är säkerhetsmedveten i allt det du gör. Din inställning till att lära dig nya saker och ett intresse för att arbeta med service och säkerhet är grundläggande. Det är viktigt att du på ett smidigt sätt kan ta dig till arbetet varför vi förutsätter att du har tillgång till bil eller att du med lätthet kan ta dig till vår depå i Alvik alla tider på dygnet.

Sammanfattningsvis, vill du arbeta med att köra spårvagn, tycker om att arbeta ensam och gärna ger det lilla extra för dina medmänniskor tycker vi att du ska söka denna tjänst. Innan du kan bli aktuell för anställning ska du genomgå ett webbaserat förtest, intervju, ett arbetspsykologiskt urvalstest samt en hälsoundersökning. Din anställning börjar med fyra veckors betald utbildning, till stor del förlagd på kvällstid, under maj - juni och där skriftliga prov ingår. Vi vill att du kan arbeta minst två månader heltid under juni - augusti. Efter sommaren finns möjlighet att jobba kvar som helgextra och vi ser gärna att du fortsätter köra spårvagn hos oss kommande somrar.

Din ansökan

Vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt där du bifogar ditt CV, personliga brev samt ditt fullständiga personnummer. Intervjuer sker fortlöpande och sista ansökningsdag är 2020-01-31. Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning såväl som etnisk och kulturell mångfald och ser gärna kvinnliga sökande.

Är du intresserad

Är du intresserad och har frågor angående ansökan och anställning kan du kontakta Linda Johansson, 073 233 16 34

Fackliga företrädare är från Seko, Lina Yafi, mail: lina.yafi@arriva.se och från ST, Doris Philip, mail: doris.philip@arriva.se.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Transport, Chaufför
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 31 jan 2020 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?