Arriva söker mekaniker till våra Tågdepåer i Stockholm

Arriva söker mekaniker till våra Tågdepåer i Stockholm

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Vi söker nu händiga, serviceinriktade mekaniker till våra depåer i Stockholm. Är du en säkerhetsmedveten person som gillar att ge service och uppskattar att arbeta i team är det här arbetet perfekt för dig!

Din uppgift

Som mekaniker underhåller och reparerar du olika typer av vagnar beroende på bana enligt gällande föreskrifter och instruktioner. Du registrerar utfört underhåll i vårt underhållsdatasystem SAP. Du ingår i ett team som tillsammans ansvarar för att leverera trafiksäkra vagnar ut i trafik. Du kommer att få behörighet för att köra tåg inom depåområdet då viss rangering förekommer i arbetet.

Varför ska du arbeta hos oss?

Att arbeta på Arriva innebär att vara med och bidra till samhället. Du blir en del i att våra kunder kommer säkert och i tid till, jobb, skolor eller övriga aktiviteter. Arrivas vision är - Nöjd kund, Hela resan!

Som företag är Arriva under ständig utveckling och strävar efter att ligga tekniskt i framkant. Vi är ISO-certifierade och en seriös aktör på marknaden. På Arriva erbjuder vi goda utbildningsmöjligheter för dig som vill utvecklas i ditt arbete.

Din bakgrund

Du har teknisk utbildning som minst motsvarar treårigt gymnasium. Har du tidigare arbetat som mekaniker av fordon är det en merit. Har du utbildning/erfarenhet inom el så är det också meriterande.

Datorvana är ett krav.

Personliga egenskaper

Säkerhet och service är grunden för vårt arbete och det är därför viktigt att du är noggrann och säkerhetsmedveten i allt du gör. Du har en god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Du är serviceinriktad och ansvarstagande. För att komma i fråga för anställning måste du uppfylla de i transportstyrelsens föreskrifter uppställda krav på hälsotillstånd.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt, dock senast 2019-11-03 Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför kvinnliga sökanden med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser fram emot din ansökan!

Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2020 (30 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?