Arriva söker informationsledare till informationledningen i Ulvsunda

Arriva söker informationsledare till informationledningen i Ulvsunda

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Inledning:
Arriva söker informationsledare till informationledningen i Ulvsunda, som hanterar störningsinformation för Nockebybanan, Tvärbanan och Saltsjöbanan. Jobbet ställer höga krav på datorkunskap och att kunna utrycka sig mycket väl på svenska i skrift och tal. Det är till fördel om du även kan uttrycka dig på engelska. Att arbeta som informationsledare ställer även höga krav på lyhördhet, samarbetsvilja och stresstålighet. Vi söker nu informationsledare för tjänstgöring vid behov. Informationsledningen är idag bemannad i tidsspannet 06:00-22:30.

Arbetsuppgifter:
 • Ansvara för att informera och övervaka i olika tekniska system.
 • Arbeta enligt instruktioner i våra regelverk och enligt gällande checklistor.
 • Ansvara för att informera berörda parter rörande avvikelse i trafiken, såsom resenärer, kundtjänst, Arrivas ledning och övriga trafikentreprenörer.
 • Ansvara för att i samråd med trafikledarna beställa ersättningsbussar vid behov.
 • Ansvara för felanmälning av informationssystem.
 • Kontinuerligt följa trafikflödet och uppmärksamma trafikledarna vid uppkomna förseningar.
 • Administrera och rapportera avvikelser.
Grundkrav:
Vi söker dig som
 • har en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande.
 • har goda datorkunskaper och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska.
 • är noggrann, flexibel, har hög stresstålighet när det krävs men även ett engagemang och driv vid lägre belastning.
 • Du har god samarbetsförmåga både med kollegor och andra yrkeskategorier samt är kund- och serviceinriktad.
 • Kan tjänstgöra de arbetstider vi har att erbjuda.
Det är meriterande om du:
 • har erfarenhet av arbete med information inom kollektivtrafik och spårtrafik.
 • har erfarenhet från skiftgående operativa funktioner från andra transportslag
 • eftergymnasial utbildning inom information.
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska
Ansökningsprocess:

Vår urvalsprocess sker löpande och vi ser gärna att din ansökan på är oss tillhanda så snart som möjligt dock senast 2020-03-01 Ansökan sker endast på Arrivas hemsida. Tillsättning sker på lämplighet. Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta:

Magnus Dahlberg, gruppchef informationsledning tfn: 072-180 45 59,

Fackliga ombud: Katarina Strömberg TJ, Doris Philip ST, Omid Bazgar Seko.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Transport & Logistik, Transport, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Extrajobb
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 1 mars 2020 (39 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?