Arriva söker fordonsingenjörer till Tågdivisionen Stockholm

Arriva söker fordonsingenjörer till Tågdivisionen Stockholm

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Ärlighet och öppenhet är Arrivas ledord, gör rätt saker - och saker rätt. Grunden för Arrivas utveckling är att alla medarbetare bidrar med nya och kloka idéer. Nu söker Arriva fordonsingenjörer som vill arbeta i en bred och varierande roll. I rollen som fordonsingenjör kommer du huvudsakligen vara teknisk ansvarig för en fordonsflotta (tåg) och driva olika tekniska projekt gällande förvaltning, förbättring och underhåll av fordon samt ha dialog med beställaren SL, flertalet interna och externa kontaktytor. Är du nyfiken, tekniskt kunnig, driven, lösningsorienterad och gillar att ta ansvar? Då är Arriva rätt för dig!

Om tjänsten

Med värdeord som "One Arriva" och "Thinking Beyond" fortsätter Arriva att växa och utvecklas på marknaden. Academic Work söker nu fordonsingenjörer till Arrivas teknikavdelning i Stockholm. Teknikavdelningen verkar framförallt som en stödfunktion till underhållsproduktionen och ansvarar för att förse underhållsverkstäderna med förutsättningar och support men jobbar även med bla. ombyggnadsprojekt, underhållsupphandlingar, underhållsoptimering, förbättringar gällande fordonen.

Som fordonsingenjör arbetar du inom området fordonsteknik och du gör det genom att analysera, följa upp och driva projekt för att säkerställa eller förbättra de tekniska förutsättningarna för fordonens tillförlitlighet, tillgänglighet och trafiksäkerhet. Du kommer tillhöra en grupp på fyra fordonsingenjörer där alla har ansvar för varsin fordonstyp, A35 och A32 på Tvärbanan, X10p på Roslagsbanan och C10C11 på Saltsjöbanan. De olika projekten delas dock upp mellan samtliga fordonsingenjörer.

Dina arbetsområden kommer inkludera teknisk kravställning och upphandling av underhåll, modifieringsprojekt på fordonen, fordonstekniska utredningar, teknisk support till verkstäder och logistik, skriva underhållsdokumentation och instruktioner. Det mest arbete sker i projektform eller support. Du kommer även följa upp och supportera projekt som SL driver på fordonen samt stötta upp i affärsförhandlingar både med kund och leverantörer.

Du erbjuds

Utvecklingsmöjligheter internt på Arriva då rollen kan anpassas och utvecklas efter dina spetskompetenser och intressen.

Nära samarbete med din närmaste chef som stöttar dig i din dagliga utveckling på både på kort och lång sikt men även ett samarbete med kund, leverantörer och externa specialister som skapar goda förutsättningar för utveckling och ett stort kontaktnät. Arriva erbjuder även chefsprogram eller andra utbildningar för dig som ser en långsiktighet inom organisationen.

Vi söker dig som

Har en bred teknisk erfarenhet, en vana att jobba med teknik och med tekniska projekt på ingenjörsnivå, gärna inom tåg. Högskoleutbildning är meriterande men är inget krav.

Talar och skriver svenska och engelska obehindrat då majoriteten av den dagliga kommunikationen, samt instruktioner sker på dessa språk.

Det är starkt meriterande om du har flera års erfarenhet inom branschen och/eller liknande roller.

Som person är du nyfiken och har ett stort intresse för teknik. Du är komfortabel i en verkstadsmiljö och har förmågan att se utvecklingsmöjligheter för ett fordons tillförlitlighet men även för arbetsprocesser. Vidare ser vi att du är strukturerad, analytisk och drivande. Då du kommer att arbeta mot ett flertal kompetensområden, men inte behöver vara expert inom dem dock sammanhållande för att rätt åtgärd genomförs.

Övrig information

Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid

Omfattning: Heltid och tillsvidare

Placering: Stockholm
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fordon, Fordonstekniker, Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 3 nov 2019 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?