Arriva söker en fordonselektriker till Roslagsbanan

Arriva söker en fordonselektriker till Roslagsbanan

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Dina arbetsuppgifter
Du skall utföra avancerade felsökningar på Roslagsbanans spårfordon efter el-scheman. Du kommer även att utföra vissa förebyggande underhåll efter instruktioner.

Du kan även komma ifrån annat tekniskt arbete som exempel automationstekniker, elektriker, mekaniker med el-kompetens. Viktigt att du har goda el-kunskaper, kunna läsa el-scheman och har ett stort driv.

En stor fördel är om du är allmänt kunnig och intresserad av att meka. Erfarenhet och kunskap inom pneumatik är mycket meriterande.

Din bakgrund/Dina egenskaper
Du bör ha en bakgrund med fordonsteknisk utbildning eller motsvarande och då gärna med några års arbetslivserfarenhet från branschen.
Har du en fordonselektrisk eller motsvarande utbildning är det mycket meriterande.

Det krävs att du har ett allmänt och stort teknikintresse.

Som person är du noggrann, engagerad, flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo.
Du är också innerligt kvalitetsmedveten och noggrann. Du behöver även vara flexibel då det kan vara många bollar i luften samtidigt.

Du har lätt för att samarbeta och trivs med att arbeta såväl självständigt som i grupp och du är intresserad av förbättringsarbete och utveckling.

Du kan kommunicera på svenska i både tal och skrift.

Tjänsten är heltid och skiftgång förlagd på dagtid.

Roslagsbanan har depåer i Mörby och Stockholms Östra.
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 14 mars 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?