Arriva söker en drifttekniker till fastighetsavdelningen

Arriva söker en drifttekniker till fastighetsavdelningen

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arriva i Stockholm söker nu en drifttekniker till Fastighetsavdelningen för buss och tåg.

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Arriva är starkt värderingsstyrt med stora ambitioner att växa de kommande åren. Du kommer till ett internationellt bolag som satsar på sin personal samtidigt som vi just nu investerar stora resurser på nya system och förbättrade arbetsmetoder för att öka kvaliteten för sina resenärer. Arriva har starka ägare i ryggen med uthållighet för stora verksamhetsförändringar.

Du kommer få en arbeta i en bransch som fyller en viktig samhällsfunktion då bra kollektivtrafik inte bara är en förutsättning för ett fungerande stadsliv utan också viktigt för miljön.

Dina framtida arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
 • Rondering av fastigheter och buss/tåg depåer
 • Tillsyn, skötsel och mindre felavhjälpande underhåll av tekniska system
 • Planerat underhåll samt felavhjälpande underhåll
 • Följa upp värme-el-och vattenförbrukning
 • I samråd med chef fungera som beställarfunktion av mindre underhållsåtgärder av ventilations- och värmesystem
 • Daglig kommunikation med beställare, verksamhet, medarbetare och leverantörer.
 • Samordna felanmälningar för fastighetsteknikerna
 • Arbeta proaktivt och föreslå åtgärder för att minska energiförbrukningen samt underhållsåtgärder för teknikinstallationer
 • Följa upp värme-, el- och vattenförbrukning
 • Driftoptimering av ventilations- och värmesystem
 • Optimering av fastigheter genom intrimning av undercentraler och ventilationsanläggningar
 • Operativt arbete med att effektivisera fastigheternas energiprestanda
 • Viss administrativa uppgifter i samråd med Driftchef för fastighet
ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer initialt ha din placering i vår tågdepå i Mörby (vi planerar att flytta kontoret till Ulvsunda under 2021). Du rapporterar direkt till Fastighetschefen. Tjänsten är på heltid och startar så snart rätt person kan vara på plats.

Vem är du?

Vi söker en strukturerad person som har erfarenhet av felavhjälpande arbete och rondering. Det krävs att du har en utbildning inom driftteknik (gymnasial el. eftergymnasial). Du har goda kunskaper inom VVS damt styr- och reglerteknik. Du har erfarenhet av att tidgare ha arbetat som drifttekniker. Du ska ha erfarenhet av att arbeta i systemen Summera, landlord och IS-DIP.

Intresserad?

Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum.

Vid frågor kontakt gärna Fastighetschef, Mikael Kapell: mikael.kapell@arriva.se
Vi hanterar endast ansökningar genom hemsidan.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 25 apr 2021 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?