Arriva söker en bussmekaniker till depån i Lunda

Arriva söker en bussmekaniker till depån i Lunda

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos Arriva ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Året runt - dygnet runt - fram och tillbaka
Arriva Sverige är en del av Europas största koncern för persontrafik - Deutsche Bahn. Det gör det möjligt för oss att kombinera det mindre företagets snabba anpassningsförmåga med stabiliteten och kunskapen hos det stora moderbolaget. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt.
Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Arriva söker nu en mekaniker till vår bussdepå i Lunda!

Du kommer arbeta med många olika arbetsuppgifter och blir en del av ett verkstadsteam som ställer höga krav på kvalitet

Arbetsbeskrivning

Som mekaniker arbetar du med löpande och förebyggande underhåll av biodieseldriva fordon. Du är en viktig del av verksamheten och är med och bidrar till att bussarna snabbt kommer ut i trafik igen och därmed gör våra kunder nöjda.

Dina arbetsuppgifter är:
 • Utföra förebyggande och avhjälpande underhåll på fordon och komponenter
 • Utföra arbete enligt gällande instruktioner
 • Genomföra planerat arbete enligt planeringstavlan och att registrera avvikelser (tid/orsak) vid standardiserat arbete
 • Följa SVM-manual (Service Vehicle Management)
 • Säkerställa att driftområdets verkstad följer Arrivas eller RKTMs verkstadsmanual
 • Avrapportera utfört arbete och materialåtgång i angivet underhållssystem
 • Vid behov delta i samband med provkörningar
 • Vid behov delta vid tekniska undersökningar
 • Genomföra löpande datainsamling av felfrekvenser för att prioritera problem samt aktivt bidraga med problemlösning
 • Rapportera och informera om material- och reservdelsbrist i god tid innan brist
 • Dokumentera all typ av skadegörelse på vagnarna enligt gällande processer
 • Säkerställa att driftområdets verkstad och dess kampanjer/garantiarbete utförs och debiteras
 • Uppmärksamma och rapportera avvikelser i kvalitet och miljö
 • Vara uppdaterad på förändringar av processer och instruktioner
 • Upprätthålla fastställd standard för tilldelat 5S område
 • Verka för att hålla god ordning på och runt arbetsplatsen
Du kommer vara placerad på Arrivas bussdepå i Lunda.

Varför ska du jobba hos oss?

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor. Du blir en del av en mångkulturell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen. För oss på Arriva är det viktigt att hålla en hög kvalitet och vi strävar alltid efter att bli bättre.

På Arriva värnar vi om att våra medarbetare ska ha en god arbetsmiljö och må bra. Därför har vi tillsammans med legitimerade naprapater tagit fram ett program för våra mekaniker med individuella övningar i syfte att stärka kroppen och förebygga skador. I programmet ingår även workshops om lyftteknik m.m.

Din utveckling är viktig för oss!

Din bakgrund

Vi söker dig som är engagerad, noggrann och van vid att ta egna initiativ. Du ser elektroniken som en naturlig del av ditt dagliga arbete. Det är viktigt att du har god kunskap i svenska språket, både i tal och i skrift.

Vidare ser vi att du har:
 • Verkstadsteknisk utbildning och/eller erfarenhet av arbete som fordonsmekaniker
 • God kännedom om diagnosverktyg för felsökning
 • Tydligt säkerhetsmedvetande
 • Vilja att ge god service
D-kort, liksom specialutbildning inom specifika fordonstekniska underhåll som elektronik, AC är meriterande men inget krav.

Ansökan

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt. Du ansöker genom att klicka på länken här nedanför.

Har du frågor eller funderingar kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta verkstadschef Micael Zetterström via e-post: micael.zetterstrom@arriva.se

Vi hanterar endast ansökningar genom den här hemsidan. Intresseanmälningar som inkommer på annat sätt kan tyvärr inte besvaras.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Fordon, Mekaniker
Typ av anställning Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Arriva Sverige AB
Hemsida http://www.arriva.se
Sista ansökningsdag 7 aug 2021 (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tycker du som vi att kollektivtrafik är en viktig del i samhället och att den underlättar vardagen för många människor? Vill du kanske vara med och skapa en smidigare kollektivtrafik i Sverige? Då kan Arriva vara platsen för dig. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig. Tillsammans med andra engagerade Arriva-medarbetare kan du vara med och skapa en effektiv kollektivtrafik för våra resenärer. Vad passar dig bäst? Arriva erbjuder många olika roller och specialistområden. Bussförare, tågförare, lokförare, konduktör, trafikvärd, kundvärd, mekaniker, trafik- och informationsledare samt personalplanerare är vanliga roller. Vi har också många som arbetar som chefer på olika nivåer, såväl på depåerna som på huvudkontoret. Dessutom har vi administrativa specialister som inköpare, ekonomer, business controllers, HR Business Partners, kommunikatörer, IT-support, verksamhetsutvecklare, kvalitets- och miljösamordnare samt säkerhetssamordnare. Känner du igen dig i någon roll?