Head of Franchise

Head of Franchise

Vem är det vi söker?
Vi på Apoteksgruppen är stolta över att vara branschunika med både kedjedrivna och franchisedrivna apotek. Vi söker dig som triggas av att bygga, utveckla, påverka och vara en kreativ och strategisk motor för att få Apoteksgruppens franchiseaffär att lyfta ytterligare. Idag har vi 193 apotek, varav närmare 40 stycken är franchisedrivna. Rycker det till i smilgropen när du läser de första raderna? Bra! Då är det just dig vi vill prata med. Vi söker dig med bakgrund inom, och förståelse för franchise som affärsmodell. Läs vidare!

"Du är ständigt nyfiken och är fascinerad av kraften i franchiseaffären och äter, sover och andas hur du faktiskt kan få affären att ta stora kliv framåt, samtidigt som du förstår värdet av att vara här och nu."

Vi vill ta stora kliv på apoteksmarknaden, och för att göra det så kan vi inte göra som alla andra. Att analysera och förstå vart vi står, vart vi ska och fastnar därför inte enbart i det visionära. Hur kan du ta Apoteksgruppen vidare i vår franchisemodell? Det vill vi att du berättar för oss.

Du är affärsdriven och har erfarenhet av att supportera små och medelstora bolag. Att ha jobbat med franchiseaffären tidigare är ytterst meriterande. Om du dessutom har erfarenhet av att själv driva bolag så är det ett plus, men inte ett krav. Däremot är vi övertygade om att du har ett entreprenöriellt mindset, vilket väger tungt, och du är nyfiken på att förstå apoteksaffären på djupet. Utöver detta så är du en relationsbyggare av rang och ingjuter direkt ett förtroende hos våra franchisetagare genom att lyssna in och förstå kollegorna i deras utmaningar och framtidsutsikter.

Rollen som Head of Franchise
Du kommer att ingå i, och på sikt leda Apoteksgruppens Franchise Network Committee, en beslutsfattande funktion med representanter från ledningsgruppen vilket konkret innebär att du med hjälp av kommittén tar dig framåt i utvecklingsprojekt av strategisk karaktär. Vårt mantra är inkludering och together we are better, så för oss är det en självklarhet att du tänker, planerar och agerar i tätt samarbete med våra internationella ägare Euroapotheca med verksamhet i Baltikum och i Polen. Lika givet är att du på djupet sätter dig in i vår svenska apoteksverksamhet, och förstår utmaningarna både i kedjedriften och på våra franchiseapotek.

Du stöttar franchiseapoteken i arbetsprocesser, hittar framgångsfaktoreroch implementerar best practise. Du kommer också att se över dagens befintliga franchiseavtal, och analyserar för- och nackdelar för att hitta hem i ett ännu mer attraktivt avtal för framtiden. Du kommer på djupet sätta dig in i varumärket Apoteksgruppen, vår franchiseaffär, krav, rättigheter och möjligheter. Med betoning på det strategiska tar du lead på det berömda hur vi ska göra för att nå nästa nivå.

Vad är det som behöver göras?
Till att börja med så tror vi att du redan nu har bra en känsla för rollens innehåll. Men för att vara tydliga: Du är en strateg med stort driv för franchiseaffären, en relationsbyggare och entreprenörssjäl.

Med glimten i ögat och hårt pannben ansvarar du för utvecklingen av franchiseaffären, och hittar och genomför ständiga förbättringar. Rollen innebär inte ett direkt personalansvar, och kommer att innebära en del resor - mest inom Sverige.

"Vi vill att du utvecklar, driver och implementerar den långsiktiga planen för vår franchiseaffär i armkrok med Apoteksgruppens ledningsgrupp."

Du ansvarar för budget, kontrakt, investeringar och upphandlingar inom franchiseområdet och mäter och följer upp ROI på genomförda aktiviteter.

Vad erbjuder Apoteksgruppen dig?
Som vår nya Head of Franchise rapporterar du direkt till vår försäljningschef, Erik Sjögren. Du kommer till ett företag som agerar på Sverigemarknaden, men med internationella muskler. Vi är i början av en enormt spännande resa med starka och entusiastiska ägare, intelligenta och kompetenta franchisetagare och kunder med behov på en konkurrensutsatt marknad. Din roll blir avgörande för vår franchiseaffär och med stor påverkan på hur vi ska fortsätta vår resa. Vi i vår tur investerar i dig som person och ser det som en naturlig del av utvecklingen att också du växer, i takt med oss.

Placeringsorten är Stockholm, Södermalm på Apoteksgruppens servicekontor. För din information så planerar vi att i början av 2020 flytta in i nyrenoverade och anpassade lokaler i Stadshagen.

Ansökan
Vi kommer att intervjua löpande, med paus under jul- och nyårshelgen, så tveka inte att söka det här spännande jobbet på en gång. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt ett personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedIn-profil. Sista ansökningsdatum är 2020-01-07. Om du har frågor, kontakta gärna rekryterande chef Erik Sjögren (försäljningschef) på erik.sjogren@apoteksgruppen.se alternativt ansvarig rekryterare Daniel Gelin på daniel.gelin@apoteksgruppen.se.

Du är mer än välkommen att skicka oss just din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Organisationsutveckling
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.apoteksgruppen.se/
Sista ansökningsdag 7 jan 2020 (29 dagar kvar)