Demand & Supply Planner till APL, Stockholm

Demand & Supply Planner till APL, Stockholm

Är du en självgående person med hög analytisk förmåga som snabbt ser samband och har förmågan att driva igenom förbättringar kopplat till resultatet av analysen? Vi söker dig som trivs med att ha en central roll och vill vara med och utveckla våra planeringsprocesser gällande läkemedel som förbättrar och räddar liv.

Om tjänsten
Som Demand & Supply planner på APL arbetar du i ett drivet och lösnings orienterat team på fyra personer med huvuduppdrag att leverera en stabil huvudplan med minsta möjliga felfaktorer. Vi ansvarar för samt driver sälj och verksamhetsplaneringen och därmed företagets samtliga prognoser. Vi präglas av en stark vilja att förbättra våra processer och använder oss av analys som verktyg för att leverera resultat. Den här rollen innebär en möjlighet att arbeta med och följa våra artiklar hela vägen från inleverans till leverans till kund. Du har många kontaktytor och jobbar tätt tillsammans med produktchefer såväl som inköpare och blir en central del i vår försörjningskedja. Du bevakar utfall av KPIer och bidrar med att förbättra resultatet av dessa.

I tillägg är du involverad i arbetet kring in och utfasningar och bidrar till att förbättra processerna kring detta framåt.

Avdelningen ingår i enheten Supply Chain och vi arbetar tvärfunktionellt för att säkerställa en effektiv försörjningskedja tillsammans.

Som Demand & Supply Planner kommer du bland annat att arbeta med följande:
 • Ansvar för att skapa långsiktiga prognoser
 • Aktivt delta i och leda delar av månatlig sälj och verksamhetsprocess
 • Ansvar för analyser och nyckeltal kopplade till våra processer
 • Ansvar för att driva samt förbättra vår materielförsörjningsprocess
 • Driva förbättringsarbete inom supply chain som syftar till att förbättra balansen mellan tillgång och efterfrågan
 • Bygga samt upprätthålla relationer både internt och externt
Din bakgrund
 • Eftergymnasial utbildning inom logistik/supply chain alt industriell ekonomi eller motsvarande
 • Erfarenhet av prognosarbete samt sälj och verksamhetsprocess
 • Erfarenhet inom planering
 • Erfarenhet inom statistik/analysarbete
 • Avancerad kunskap i Excel, Power BI är meriterande
 • Erfarenhet från Pharma är meriterande
För att lyckas i rollen har du ett starkt intresse för analysarbete och ser snabbt samband mellan olika fakta. Du är van vid att arbeta strukturerat och strävar efter ständiga förbättringar - både vad gäller processer, systemverktyg och uppföljning. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt, har ett driv framåt likväl som att du trivs med att samarbeta i team. Då du i denna roll har många kontaktytor både internt och externt har du en god kommunikativ förmåga och ett lösnings orienterat förhållningssätt. Du kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska i tal och skrift.

Du erbjuds
Detta är en utmärkt möjlighet för dig som vill göra skillnad i ett viktigt samhällsuppdrag i kombination med en spännande tjänst som Demand & Supply planner. För rätt person är det här en fantastisk utveckling och möjlighet att komma in i ett sammanhang som vilar på stabil grund, men som har påbörjat en spännande förändringsresa inom flera områden där du får vara med och bidra. Du får en trygg arbetsplats och tillhöra ett team som stöttar och hjälper varandra, sist men inte minst, en flexibel arbetsmiljö.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar APL med Jerrie. Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Kvist på 0723 33 88 26, karin.kvist@jerrie.se

Sista ansökningsdag är den 11 november, men vi ser gärna att din ansökan kommer in så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Observera att vi inte tar emot några ansökningar via mail pga GDPR. Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Supply chain manager, Transport & Logistik, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jerrie AB
Sista ansökningsdag 11 dec 2022 (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

APL, Apotek Produktion & Laboratorier AB, är en av Europas största tillverkare av extemporeläkemedel. APL är också en ledande kontraktstillverkare inom Life science i Skandinavien med resurser inom utveckling, tillverkning och analys av läkemedel. APL har mer än 30 års erfarenhet av läkemedelsutveckling och omsätter ca 1,4 mdkr. APLs 550 medarbetare är verksamma vid fyra produktionsanläggningar runt om i Sverige. APL bidrar till läkemedel som förbättrar och räddar liv. APL erbjuder cirka 2000 produkter och bedriver ett mycket aktivt sortimentsarbete med specialister/förskrivare och myndigheter. APL har ett integrerat ledningssystem som är certifierat enligt ISO standard. Läs gärna mer på www.apl.se.