Lönespecialist till ApoEx

Lönespecialist till ApoEx

Är du en erfaren och kunnig löneadministratör / lönespecialist som vill jobba i ett framgångsrikt och modernt företag med god stämning och stort kundfokus? Om du därtill vill driva projektet att ta hem lönerna från outsourcad funktion och därefter arbeta självständigt i en löneroll med eget ansvar, då har vi tjänsten för dig! Urval och intervjuer kommer att påbörjas i mitten av januari.

Arbetsuppgifter

Som lönespecialist hos ApoEx blir ditt första uppdrag att genomföra projektet för hemtagning av outsourcad lönefunktion där du skapar processer för att säkerställa en effektiv och korrekt lönehantering. Därefter kommer du självständigt att ansvara för löneberedningen i HogiaLön Plus för tre bolag och cirka 320 tjänstemän. Här hanterar du allt från anställningsavtal, registrering, kontroller, tidrapporter, schemaläggning, reseräkningar och löneberäkning/-körning, till avstämningar, kontrolluppgifter samt semesterskuld- och årsskifteshantering. Du kommer dessutom att vara systemansvarig för löne- och schemaläggningssystemet.

Vidare bistår du chefer och medarbetare i olika frågeställningar kring lön, tidrapportering och schemaläggning samt rapporterar pensioner och andra statistikuppgifter till berörda myndigheter. Du är delaktig i lönerevision, administrerar tjänstebilar, friskvårdsbidrag och arbetsgivarintyg samt ansvarar för att informera organisationen om de förändringar som sker inom löneområdet.

Du kommer att tillhöra en välfungerande och stabil HR avdelning i ett modernt och trevligt bolag där samarbete och delaktighet är en självklarhet och vidareutveckling ses positivt. Resor till andra orter inom Sverige kan ibland förekomma.

Vem är du?

Du har minst fem års praktiskt erfarenhet av självständigt lönearbete med helhetsansvar, förslagsvis i ett medelstort företag alternativt som lönekonsult inom outsourcing. Vi ser gärna att du har en påbyggnadsutbildning inom lön. Har du arbetat i HogiaLön Plus samt schemaläggningssystemet Quinyx är det meriterande, liksom tidigare erfarenhet av att byta lönesystem alternativt ta hem lönehantering från extern part. Du är väl insatt i lagstiftning och regelverk inom området och håller dig regelbundet uppdaterad. Då tjänsten inkluderar många kontakter behöver du kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som tar stort eget ansvar, driver ditt arbete framåt och är trygg i din roll som lönespecialist. Givetvis är du noggrann, strukturerad och kvalitetsmedveten som person och uppskattar att få bidra till effektivare arbetssätt och processer. Vidare är du serviceinriktad med god samarbetsförmåga och trivs med att dela med dig av din kunskap inom området. Självfallet hanterar du information och frågeställningar inom lön med hög integritet och gott omdöme.

Om ApoEx

ApoEx grundades 2010 i syfte att förenkla och förbättra vården. Sedan dess har tusentals vårdföretag inom privat och offentlig sektor valt ApoEx som sin strategiska partner avseende försörjning av läkemedel och förbrukningsmaterial. Verksamheten kännetecknas av kunddriven innovation och attityden att ingenting är omöjligt.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Löner & Förmåner
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 30 jan (11 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.