HR-partner till STIL

HR-partner till STIL

Vi söker en ödmjuk och lösningsorienterad HR-partner till STIL i Farsta. På STIL kommer du att arbeta med varierande arbetsuppgifter och fungera som stöd till organisationens chefer och medlemmar. Du ska coacha och vägleda i HR-relaterade frågor, till exempel arbetsrättsliga frågor, arbetsmiljö, rehabiliteringsärenden och lönefrågor.

STIL står för Stiftarna av Independent Living i Sverige. Vi är ett ickevinstdrivande assistanskooperativ och en ideell förening av personer med normbrytande funktionalitet (funktionsnedsättning). I STIL är det medlemmarna som själva arbetsleder sina personliga assistenter. Vi jobbar för självbestämmande, frihet och lika möjligheter oavsett funktionsförmåga. STIL bildades 1984 och vi var med och införde personlig assistans i Sverige. Läs mer på www.stil.se.

Arbetsuppgifter

Ditt ansvarsområde inkluderar bland annat rådgivning och coachning i personal och HR-frågor. Det kan gälla aktuella kollektivavtal, arbetsrätt eller STILs processer, rutiner och riktlinjer. Du bistår chefer i fackliga förhandlingar och driver lönerevisionsprocessen för personliga assistenter. Du ansvarar också för att initiera och följa upp aktiviteter i det systematiska arbetsmiljöarbetet för STILs tjänstepersoner.

I rollen ingår diverse personaladministration som anställningsavtal, upphörandebesked, arbetsbetyg och utfärdande av utlåtande för gravidpenning. Du har också kontinuerlig omvärldsbevakning inom HR och arbetsmiljöområdet. Du ansvarar för att omsätta nya regler i lagar och avtal till riktlinjer och rutiner i STILs verksamhet.

Som HR-partner arbetar du självständigt inom dina ansvarsområden men samtidigt i nära dialog och öppenhet med övriga tjänstepersoner och chefer inom STIL.

Du rapporterar till verksamhetsledaren på STIL och sitter i ledningsgruppen.

Kvalifikationer

Du bör ha minst fem års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och en bred förståelse för hela HR-processen. Du bör ha relevant akademisk utbildning inom HR eller personaladministration. Det är en stor fördel om du är van att tolka olika kollektivavtal och om du har erfarenhet av HR och arbetsrättsliga frågor från en ideell organisation, stiftelse eller assistansverksamhet. Mycket goda kunskaper i Office-paketet samt svenska och engelska är ett krav.

Det är meriterande om du själv använder personlig assistans eller har egen erfarenhet av normbrytande funktionalitet.

Personliga egenskaper

Vi söker efter en trygg, stabil och pålitlig person som är hjälpsam och prestigelös. Du är kreativ och proaktiv. Din pedagogiska förmåga är mycket god och du kan på ett enkelt sätt förklara och besvara svåra frågor inom HR-området.

Du är en person som tar tag i saker som behöver göras och du kan leverera resultat och hålla deadlines. Du har mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga och tycker om att vara delaktig i verksamheten. För att trivas på STIL är det viktigt att vara social, lyhörd och ha hög integritet.

Mer om STIL

STIL har som syfte att stödja personer som diskrimineras på grund av sin funktionalitet. STIL arbetar för rätten till:
  • Självbestämmande och integritet
  • Full delaktighet och jämlikhet i samhället
  • Kontroll över den egna personliga assistansen och därigenom sitt liv
  • Social och geografisk rörlighet
  • Flexibilitet och spontanitet
På kontoret i Farsta arbetar cirka 25 personer.

Mer om tjänsten
  • Tillsättning: omgående
  • Omfattning: heltid, 37,5 timmar per vecka, med möjlighet till deltid
  • Placering: Farsta centrum med möjlighet till hybridarbete
  • Uppdragstyp: Direktrekrytering. Tjänsten är en tillsvidareanställning med sex månaders provtjänstgöring
Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andaragroup.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Linda Gadd
Telefon 0720199209
Email Mejla Linda Gadd
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 30 sept 2022 (2 dagar kvar)