Treasury specialist

Treasury specialist

Vi söker nu en medarbetare till treasury frontoffice för ett konsultuppdrag med start under februari 2019, uppdraget löper ca 14 månader. Du ska ha gedigna treasury erfarenheter men inget krav på att du handlat tidigare.

Arbetsbeskrivning
I rollen för man tät kontakt med banker och koncernen avseende finansiella transaktioner, inklusive valuta-, råvaru-, ränterelaterade samt den korta upplåningen. Som handlare ansvarar man för execution, analysen samt det övergripande ansvaret för koncernens finansiella risker och exponeringar. Hedge av alla tillgångsslag enligt finanspolicy. Funktionen konsoliderar även koncernens kassaflödesprognoser och arbetar med frågor kopplat till koncernens finansieringsstruktur. Vidare hanterar man även lån, placeringar av räntebärande papper och cash management i termer av rapportering och likviditetshantering. En bred roll och där även viss förståelse för finansiellredovisning är önskvärt men inte något krav. Viktigt med goda Excel kunskaper.

Kvalifikationer och egenskaper
Vi söker dig som har en universitetsutbildning och som har arbetat i en bred roll inom treasury. För att passa till rollen har du några års erfarenhet inom Corporate Treasury med erfarenhet inom Middleoffice, Risk, Controlling eller Cash Management. Du måste inte ha handlat själv tidigare utan vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från trasury och eventuellt fungerat som backup till handlarfunktionen. Du bör ha erfarenhet från Bloomberg, god vana vid excel och det är meriterande om du har arbetat i TWIN. Som person är du självgående och detaljorienterad.

Om Amendo
Amendo är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Sundsvall. Idag är vi ca 350 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders naturliga första val. Amendo är ett auktoriserat företag i bemannings- och rekryteringsbranschen och kollektivavtal tillämpas.

Detta får du som konsult på Amendo
Vår största tillgång är våra kollegor! För att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du får en trygg arbetsgivare med ett välkänt varumärke och en engagerad konsultchef som kan branschen. Vi ser till att du får en spännande och långsiktig utveckling i din konsultroll. På Amendo tror vi på jämlikhet, inkludering och mångfald och vet att olika erfarenheter tar oss framåt. Därför ser vi positivt på sökande med olika bakgrunder och erfarenheter.

Frågor och kontakt
Välkommen att söka tjänsten omgående. Vi träffar lämpliga kandidater löpande. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Emelie Alm.

Följ oss gärna på LinkedIn!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Amendo Bemanning & Rekrytering
Sista ansökningsdag 30 nov (14 dagar kvar)