Välkommen till nya Blocket Jobb   Det här är nytt

Fondadministratör till nischbank

Fondadministratör till nischbank

Just nu söker vi en administratör till Transfers Securities som är det team som hanterar interna och externa överföringar och flyttar av värdepapper. Clearing & Settlement är en grupp som idag består av 13 personer. Gruppen har ett brett ansvarsområde som inkluderar bl. a Clearing & Settlement, Collateral Management, värdepapperslån och överföringar av värdepapper samt Strukturerade Produkter.

Som del av teamet kommer du hantera samtliga typer av överföringar av värdepapper. Arbetet innebär daglig kontakt med såväl svenska som utländska banker. Du kommer även ha daglig kontakt med vår kundservice som förutom i Sverige finns i Norge, Danmark och Finland. I rollen ingår ansvar för löpande uppdateringar av befintliga dagliga rutiner utifrån förändrade regelverk och marknadspraxis. Du driver utvecklingsarbete av processer och flöden inom gruppen med målsättning att effektivser och minimera operationell risk. Rollen kan på längre sikt komma att utökas inom andra arbetsområden inom Clearing & Settlement.

Kvalifikationer och egenskaper
För att bli framgångsrik i rollen ser vi gärna att man har en högskoleutbildning inom ekonomi och meriterande med erfarenhet av arbete från bankverksamhet, eller inom backoffice på kapitalförvaltning/fondbolag, alternativt inom back-office/custody på någon av storbankerna.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från backofficesystem och har allmänt goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel. Förutom utmärkta kunskaper i svenska bör du vara bekväm i engelska i både tal och skrift.

För att trivas i arbetet är det viktigt att du är kommunikativ och har stor integritet. Du har en god förmåga att skapa överblick och identifiera brister i processer för att identifiera lösningar som kan leda till förbättring och effektivisering.
Som person är du pålitlig och noggrann och hanterar dina uppgifter på ett proaktivt och strukturerat sätt. Du kan hantera tidspress i form av dagliga deadlines och känner stort engagemang för ditt arbete. Du är teamorienterad med ett utåtriktat sätt då nätverksskapande och egna initiativ är ett måste för att göra ett bra jobb hos oss. Du ser till gruppens gemensamma ansvar och gärna rycker in där det behövs.

Om Amendo
Amendo Talents är specialiserade på uthyrning och rekrytering av unga talanger i början av sin karriär eller som fortfarande studerar och vill arbeta extra.

Vi är ett dotterbolag inom Amendo som är ett av Sveriges ledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomi, bank, finans samt försäkring. Amendo är ett auktoriserat företag i bemanningsbranschen och kollektivavtal tillämpas. Vi är ett expansivt bolag med kontor i Stockholm, Göteborg, Sundsvall, Borås och Skellefteå. Idag är vi ca 300 anställda med målsättning att fortsätta expandera och vara våra kunders och kandidaters naturliga första val. Följ oss gärna på LinkedIn!

Varför arbeta som konsult på Amendo?
Vår största tillgång är våra medarbetare! Vi vet att för att göra ett bra jobb hos våra kunder är det viktigt att du trivs hos oss. Du hamnar hos en trygg arbetsgivare med en fantastisk kultur och ett välkänt varumärke. Du får en engagerad konsultchef som kan branschen, och tillsammans med vårt nätverk och erfarenhet kan erbjuda dig en spännande och långsiktig utveckling i rollen som konsult.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Administration
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Rekrytering hanteras av Amendo Bemanning & Rekrytering
Sista ansökningsdag 15 dec (1 dag kvar)