Teamledare till RFSL Stockholm

Teamledare till RFSL Stockholm

Är du en självgående projektledare med erfarenhet av budgetansvar? Vill du använda dina ledaregenskaper till att förbättra levnadsvillkoren för HBTQI-personer? Då tror vi att det är dig vi söker.

Om rollen
RFSL Stockholms enhet för Opinion och Utveckling bedriver utbildningsverksamhet och projekt med syfte att informera, opinionsbilda och förbättra HBTQI-personers livsvillkor.

I rollen som Teamledare har du det operativa ansvaret för en av två huvudverksamheter inom RFSL Stockholm, verksamheten Opinion och Utveckling. Det innebär att du kommer utveckla nya projektidéer, göra projektansökningar och återrapporteringar till våra bidragsgivare, leda och fördela arbetet inom och mellan olika projekt samt säkerställa att projektmedel används på ett effektivt sätt.
Du kommer också att självständigt driva egna projekt, inledningsvis med fokus på transpersoner och HBTQI-personer med normbrytande funktionsvariation.

Du rapporterar direkt till RFSL Stockholms verksamhetschef.
Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt handla om att:
  • Vara ett bollplank till verksamhetschefen gällande framtida projektansökningar
  • Bevaka omvärldshändelser som direkt eller indirekt påverkar verksamheten eller verksamhetens bidragsgivare
  • Ansvara för projektplanering samt hålla uppföljningsmöten i samband med rapportering till bidragsgivare
  • Stötta verksamhetschefen genom att stämma av och följa upp medarbetares arbetsuppgifter och stötta dem med prioriteringar
  • Vid behov göra överlämningar till verksamhetschefen kring projektmedarbetares prestationer, inför exempelvis medarbetarsamtal och lönesamtal
  • Vara behjälplig vid ekonomiska avstämningar i projekt
Om dig
Som person gillar du att leda, motivera och förse andra med befogenheter och arbetsuppgifter för att effektivt nå gemensamma mål. Du har för vana att ta ansvar för din uppgift och att själv strukturera ditt arbete för att driva dina processer vidare, samt tar initiativ för att uppnå resultat.

För att trivas bra i rollen är du noggrann, väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Är du dessutom en person som gör korrekta avvägningar och prioriteringar när situationen kräver samt visar prov på omdöme vid uttalanden, agerande och beslut kommer du att passa jättebra i rollen som Teamledare hos oss!

Vi ser att du har en relevant kandidatexamen, exempelvis inom ekonomi, management eller humaniora, inklusive teoretisk kompetens inom projektredovisning och rapportering. Du har minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet, av exempelvis projektdriven verksamhet med budgetansvar och/eller arbetsledning och personalansvar.

För att snabbt komma in i arbetet ser vi även att du har goda kunskaper i Excel och ett intresse av/nyfikenhet inför att arbeta med personer med normbrytande funktionsvariation.

I det här arbetet behöver du också tala och skriva flytande på såväl svenska som engelska medan övriga språkkunskaper är meriterande.
Vi förutsätter att du delar RFSL:s antirasistiska och feministiska värderingar!

Vårt erbjudande
RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett expansivt team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt.

En karriär hos oss innebär bland annat:
  • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
  • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner såsom 37,5 timmars arbetsvecka, 30 dagars semester och friskvårdsbidrag
  • Möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och hur RFSL jobbar internt som externt
  • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden - ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad på RFSL Stockholms huvudkontor i centrala Stockholm (Danvikstull) och vi omfattas av Bransch och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Frågor besvaras gärna av:
HR-konsult Aleksandra Karanovic på 073-230 02 22.
Facklig representant är Jo Tengblad Söder: jo.tengblad.soder@rfsl.se.

Varmt välkommen med din ansökan snarast möjligt då vi rekryterar löpande!

Om RFSL Stockholm
RFSL Stockholm är Stockholms lokalförening inom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas transpersoners och queeras rättigheter. Vi arbetar för att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexualitet och könsidentitet.

RFSL Stockholm har många olika verksamheter och jobbar med opinionsbildning. Vi erbjuder utbildningar om hbtqi och normkritik och informerar om hivprevention och sexuell hälsa. Vi har många olika medlemsgrupper och mötesplatser.

Läs gärna mer om RFSL Stockholm på rfslstockholm.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 juni 2021 (29 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder våra kunder smidiga och högkvalitativa rekryteringslösningar inom hela rekryteringsprocessen. Vi är experter inom kompetensbaserad rekrytering och certifierade av Aon Assessment i deras unika utbud av rekryteringstester.

För oss börjar en lyckad rekrytering redan i kravprofilen och avslutas först när du som kandidat är fullt introducerad. Tillsammans med våra kunder skapar vi en effektiv rekryteringsprocess som garanterar att du både trivs och presterar i din nya roll!