Projektcontroller till RFSL

Projektcontroller till RFSL

Är du en värderingsdriven problemlösare med erfarenhet från ideell sektor? Då tror vi att det är dig vi söker.

Om rollen
RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter, är en ideell organisation som grundades 1950. RFSL:s målsättning är att samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter ska gälla för hbtqi-personer som för alla andra i samhället.

I rollen som projektcontroller ansvarar du för att befintliga projektmedel används så effektivt som möjligt. Du kommer också att löpande granska finansiella rapporter och säkerställa att de redovisas i enlighet med gällande lagstiftning samt interna och externa riktlinjer.

Du ingår i ett team med övriga på Ekonomienheten och rapporterar till RFSL:s Ekonomichef.

Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt handla om att:
 • Ansvara för projektrevision för internationella projekt gentemot externa revisorer
 • Löpande genomföra uppföljning och kontroll av intäkter och kostnader i samarbete med projektansvarig från internationella enheten
 • Stödja internationella projektansvariga vid budgetering och återrapportering från internationella enheten
 • Vid behov kommunicera med bidragsgivare och partnerorganisationer
 • Granska reviderade och finansiella rapporter från partnerorganisationer
 • I samarbete med internationella enheten strukturera, vidareutveckla och kvalitetssäkra rutiner/ processer samt upprätta policydokument för agerande gentemot partnerorganisationer och bidragsgivare
 • Arbeta med RFSL:s internkontroll och ekonomiska styrning med huvudfokus på internationella projekt
 • Bidra till RFSL:s löpande redovisningsarbete samt vid framtagande av årsredovisning
Om dig
Som person är du noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard. Du arbetar bra med andra människor genom att relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt, men gillar att ta eget ansvar för din uppgift och självständigt driva dina processer vidare.

För att trivas bra i rollen har du en förmåga att analysera och bryta ner problem i sina beståndsdelar och på så sätt lösa komplicerade problem. Är du dessutom en person som har väl grundade och tydliga värderingar och styrs av dessa i avgörande situationer i arbetet kommer du att passa bra i rollen som projektcontroller hos oss.

Vi ser att du har en examen i ekonomi på kandidatnivå eller högre och flera års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av projektdriven verksamhet samt från ideell verksamhet och arbete med anti-korruption.

För att snabbt komma in i arbetet ser vi även att du har goda kunskaper i företagsekonomi (redovisning och finansiering) och i Excel samt att du jobbat med att vidareförmedla bidrag till partners internationellt, inklusive granskning och uppföljning av projekt. I det här arbetet behöver du också tala och skriva flytande på såväl svenska som engelska medan övriga språkkunskaper är meriterande.

Vi förutsätter att du delar RFSL:s antirasistiska och feministiska värderingar!

Vårt erbjudande
RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett expansivt team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt.

En karriär hos oss innebär bland annat:
 • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
 • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner
 • Möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och hur RFSL jobbar internt som externt
 • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden - ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad på RFSL:s huvudkontor i centrala Stockholm och vi omfattas av Bransch och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Frågor besvaras gärna av:
Ekonomichef Katerina Karlsson på 073-503 81 22
Facklig representant är Jon Gjonnes: jon.gjoennes@rfsl.se, 076-160 64 18.

Om RFSL
RFSL är Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas, transpersoners, queeras och intersexpersoners rättigheter. Tillsammans är vi över 50 anställda på RFSL:s förbundskansli som är verksamma inom olika områden. Läs mer här.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 22 maj 2021 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder våra kunder smidiga och högkvalitativa rekryteringslösningar inom hela rekryteringsprocessen. Vi är experter inom kompetensbaserad rekrytering och certifierade av Aon Assessment i deras unika utbud av rekryteringstester.

För oss börjar en lyckad rekrytering redan i kravprofilen och avslutas först när du som kandidat är fullt introducerad. Tillsammans med våra kunder skapar vi en effektiv rekryteringsprocess som garanterar att du både trivs och presterar i din nya roll!