Kurator/projektledare till RFSL Stockholm

Kurator/projektledare till RFSL Stockholm

Är du en värderingsdriven socionom med erfarenhet från projektledning? Vill du använda din kurativa kompetens till att förbättra sexualhälsan för HBTQ-personer? Då tror vi att det är dig vi söker.

Om rollen
RFSL Stockholms hiv och hälsa-team driver hivprevention med fokus på män som har sex med män (MSM), transpersoner, sexarbetare och HBTQ-migranter mm. Tillsammans gör vi sexualhälsa under namnet Sexperterna, med de underliggande verksamheterna Sexperterna/Testpoint som testar för hiv utanför vården och Sexperterna/Sexwork som riktar sig till sexarbetare.

I rollen som kurator/projektledare ansvarar du för att bedriva kvalificerat kurativt arbete på Sexperternas samtalsmottagning, som tar emot klienter som har erfarenhet av chemsex och/eller att sälja sex. Du kommer också att ansvara för egna projekt och vara en kunskapsresurs för övriga kollegor inom teamet och inom RFSL Stockholm, bland annat genom att stärka upp arbetet med metodutveckling, utbildning och kommunikation.

Du rapporterar till arbetsledande projektledare för enheten Hiv & Hälsa.
Dina arbetsuppgifter kommer mer specifikt handla om:
 • Operativt projektledaransvar
 • Utbildning (nya arvodister, vårdaktörer osv)
 • Att planera, utföra, dokumentera och följa upp verksamheten
 • Att genomföra kurativa stödsamtal inom Sexperternas samtalsmottagning
 • Att tillsammans med övriga i teamet hugga i med enklare men viktiga uppgifter, som exempelvis vid stora leveranser av material
Om dig
Som person är du trygg, stabil och ser relationer i sitt rätta perspektiv, vilket gör att du enkelt kan skilja på det personliga och professionella. Du arbetar bra med andra människor genom att relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt, men gillar att ta eget ansvar för din uppgift och självständigt driva dina processer vidare.

För att trivas bra i rollen har du lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Är du dessutom noggrann, väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att leva upp till dessa kommer du att passa jättebra i rollen som kurator/projektledare hos oss!

Vi ser att du har en socionomexamen och minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att driva projekt och av kurativt arbete, gärna i kombination med sexualitet eller alkohol/droger.

För att snabbt komma in i arbetet ser vi även att du har goda kunskaper i Excel och om hivprevention, sexualupplysning/sexualhälsa, hiv/STI-testningsverksamhet eller angränsande områden.

I det här arbetet behöver du också tala och skriva flytande på såväl svenska som engelska medan övriga språkkunskaper är meriterande. Ytterligare meriter för tjänsten är:
 • Erfarenhet från arbete inom ideell sektor
 • Erfarenhet av projektplanering, budgetarbete, att ansöka om projektmedel och återrapportering
 • Sexologisk kompetens
Vi förutsätter att du delar RFSL:s antirasistiska och feministiska värderingar!

Vårt erbjudande
RFSL är en arbetsgivare där vi månar om våra medarbetares välmående och utveckling. Hos oss blir du en del av ett team där vi värdesätter stor flexibilitet, professionalitet och eget ansvar i en ideell organisation som dagligen gör skillnad för hbtqi-personer i Sverige och internationellt. En karriär hos oss innebär bland annat:
 • Ett stimulerande jobb i en spännande miljö
 • Tjänstepension, föräldralön och många andra kollektivavtalade förmåner såsom 30 timmars arbetsvecka, 30 dagars semester och friskvårdsbidrag
 • Möjlighet att påverka dina arbetsuppgifter och hur RFSL jobbar internt som externt
 • Möjlighet att stärka mänskliga rättigheter och demokratiska värden - ett arbete som blir allt viktigare i ett hårdnande samhällsklimat
Om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad på RFSL Stockholms huvudkontor i centrala Stockholm (Danvikstull) och vi omfattas av Bransch och löneavtalet Ideella och Idéburna Organisationer mellan Arbetsgivaralliansen och Unionen/Vision/Akademikerförbundet.

Frågor besvaras gärna av:
Arbetsledande projektledare Emil Briones Ahlén på emil.ahlen@stockholm.rfsl.se.
Facklig representant är Jo Tengblad Söder: jo.tengblad.soder@rfsl.se.

Om RFSL Stockholm
RFSL Stockholm är Stockholms lokalförening inom RFSL, Riksförbundet för homosexuellas, bisexuellas transpersoners och queeras rättigheter. Vi arbetar för att alla ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter oavsett sexualitet och könsidentitet.

RFSL Stockholm har många olika verksamheter och jobbar med opinionsbildning. Vi erbjuder utbildningar om hbtq och normkritik och informerar om hivprevention och sexuell hälsa. Vi har många olika medlemsgrupper och mötesplatser.

Läs gärna mer på rfslstockholm.se.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Utbildning
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 8 juni 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi erbjuder våra kunder smidiga och högkvalitativa rekryteringslösningar inom hela rekryteringsprocessen. Vi är experter inom kompetensbaserad rekrytering och certifierade av Aon Assessment i deras unika utbud av rekryteringstester.

För oss börjar en lyckad rekrytering redan i kravprofilen och avslutas först när du som kandidat är fullt introducerad. Tillsammans med våra kunder skapar vi en effektiv rekryteringsprocess som garanterar att du både trivs och presterar i din nya roll!