Applikationssupport IFS till Alimak Group

Applikationssupport IFS till Alimak Group

Är du en Applikationssupport-specialist för IFS och vill vara med på vår spännande resa i att bygga upp och arbeta med vårt nya IFS globalt?

Alimak Group grundades i Skellefteå 1948 och är idag en marknadsledande koncern inom vertikala transportlösningar för bygg och industrisektorn med ett starkt fokus att förbättra kundernas produktivitet och lönsamhet genom säkra och effektiva produkter och lösningar. Koncernen har varit en pionjär och ledande inom branschen för kuggstångsdrivna hissar och arbetsplattformar i mer än 70 år. Alimak Group har ett brett och konkurrenskraftigt produktprogram av hissar, plattformar, servicehissar och lösningar för fasadunderhåll (BMU-enheter). Produktutbudet består av både standardprodukter och kundspecifika lösningar anpassade för olika kundbehov och marknadssegment.

Alimak Group har sitt huvudkontor i Stockholm, Sverige. Koncernen har 60 säljkontor runt om i världen, 2400 anställda i 20 länder, 12 produktionsanläggningar i 8 länder och ett vidsträckt sälj- och servicenätverk via egna kontor eller via distributörer med försäljning i mer än 100 länder, www.alimak.se

Alimak Group fördubblades i storlek 2017. Alimak Groups nya organisation ska bidra till ett starkare och bredare kunderbjudande med global räckvidd och i och med det arbetet ser man även över möjligheterna med gemensamma system. IFS är ett nytt, koncerngemensamt ERP-system som nu ska implementeras i ett 20-tal länder (ca 2500 användare).

Om Tjänsten
Hos oss får du möjligheten att vara med i implementeringen av systemet globalt. I rollen som applikationssupport kommer du att arbete med support på IFS och initialt blir du ansvarig för att sätta upp och definiera strukturen för administration, underhåll och support av systemet. Detta innefattar såväl strukturer kring behörigheter men även struktur rörande support på systemet med tillhörande rutiner. I forum med super users diskuterar du strukturer i systemet, säkerställer att processer och rättigheter hålls och efterlevs i samtliga länder samt diskuterar utvecklingsbehov och förbättringar. Du koordinerar utbildning för såväl super users som för övriga berörda användare och du är tillsammans med den systemansvarige delaktig i framtagandet av systemets road map. Vidare ansvarar du för att dokumentation och underhåll rörande systemet löpande uppdateras. I rollen kommer du att ha ett stort internt och externt nätverk för att ständigt fånga upp behov och förändringar i systemet för att löpande kunna ge förslag på förbättringar.

Din kompetens och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom Data/Systemvetenskap eller motsvarande samt en god erfarenhet av arbete med IFS. Du har en god teknisk förståelse och är van att ge support, felsöka och hitta förbättringar samt vidareutveckling i system. Vidare är du van att arbeta nära såväl verksamheten som systemägare och externa leverantörer för att lyckas fånga upp problem och möjligheter rörande IFS för att ständigt förbättra. Det är viktigt att din kunskap inom IFS är på en nivå som gör att du har en god förståelse för flöden, beroenden och strukturer i systemet.

Då vi är ett internationellt bolag är engelska ett krav i såväl tal som skrift.

Personliga egenskaper
För oss på Alimak Group är dina personliga egenskaper mycket viktiga. För denna roll ser vi att du är en ansvarstagande och noggrann person som är social och kommunikativ. Din analytiska förmåga hjälper dig i arbetet med felsökning och du har lätt att få en helhetssyn över det du arbetar med. Då vi är en liten grupp som arbetar med IT är det viktigt att du är prestigelös och har en god samarbetsförmåga.

Alimak erbjuder
På Alimak Group har du stor möjlighet till utveckling och chansen att vara med och aktivt påverka på en spännande resa framåt. Byggbranschen är en bransch som har haft sämst produktivitetsutveckling de senaste årtionden och också en bransch som står i startgroparna för digitalisering. Utvecklingsbehovet är därför väldigt stort - och möjligheterna att hitta nya smarta lösningar som utvecklar både affären och branschen är stora. Här kan man vara med om att utveckla en ny era och bli en förebild och pionjär inom branschen. Här erbjuds stora möjligheter med full support från Alimak Groups högsta ledning. Alimak Group globala organisation och räckvidd erbjuder även många internationella möjligheter om intresse finns.

I den här rekryteringen samarbetar vi med p4it Search and Recruitment och ifall du har frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, 0733 118798, jen.scheffel@p4it.se alternativt Louise Furugård, 0733 118726, louise.furugard@p4it.se.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT, Support, Systemadministration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb 2020 (10 dagar kvar)