Senior Business Application Analyst

Senior Business Application Analyst

Till vårt sammansvetsade och oerhört härliga team på Algeco söker vi nu ytterligare en proffsig och engagerad kollega. Som Senior Business Application Analyst är du en nyckelperson på resan mot ytterligare framgångar och tillväxt i ett bolag och en bransch som är på stark frammarsch.

I den här rollen erbjuder vi dig alla verktyg som behövs. Du kommer att arbeta fritt och självständigt och få utrymme för ditt inneboende driv och kompetens. Du kommer att jobba med väldigt fina produkter som det verkligen finns behov av och som löser kundens behov.

Då bolaget befinner sig i en stark tillväxt är dina utvecklingsmöjligheter stora. Vi sätter stort värde på våra medarbetare och under de kommande åren kommer nya roller och möjligheter att öppna sig där du ha alla chanser att ta dig vidare. Tjänsten är placerad på vårat fina kontor i Bro, med goda möjligheter att jobba hemifrån.

Rollen

Du kommer att tillhandahålla produktionssupporttjänster till användare av företagets olika applikationer och att stödja framtida systemutvecklingsinitiativ. Du fokuserar främst på våra uthyrnings- och försäljningslösningar, huvudsakligen baserade på MS Axapta i Norge, Visma och Navision i Sverige, Finland och Danmark. Alla dessa applikationer ska migreras till Microsoft Business Central till 2024.

En typisk arbetsdag kan tex börja med att man får en support-request av en av användarna i en av våra applikationer. Du kommer då att tillsammans med användaren och leverantören reda ut vad som har hänt och finna en lösning. Därefter håller man en Workshop med användare och intressenter för att visa hur applikationen fungerar, vad som kan fungera bättre, och om vidareutveckling eller mer utbildning behövs.

Vidare fortsätter ditt arbete med att tex hålla en presentation för ledningen där du förklarar vilka hinder vi står inför, i de olika applikationerna, hur de bäst löses, vilka investeringar som behöver göras, vilka projekt som behöver startas eller vilka applikationer som behöver bytas ut. Du kommer hjälpa användarna att utnyttja de applikationer vi har till fullo och vid behov hitta andra applikationer/lösningar så att användarna känner att de har de systemstöd som behövs.

Arbetsuppgifter i urval:
 • Samla in och analysera data till stöd för affärsfall och föreslagna projekt. Definiera systemkrav och behov av teknisk lösning. Hantera processen från utveckling och testning till acceptans.
 • Ansvara för att tillhandahålla information och rapporter rörande system- och processfrågor.
 • Tillhandahålla funktions- och processtöd för befintliga IT-system i Norden.
 • Översätta affärsbehov till digitala lösningar.
 • Arbeta med externa supportföretag för att lösa applikationsproblem och leverera applikationsändringar.
 • Arbeta med andra applikationer och rapportera lösningar efter behov.
 • Hantera förändring med hjälp av etablerade processer och metoder (baserat på ITIL).
Senior Business Application Analyst rapporterar direkt till IT-chefen för Nordens affärsenhet.

Erfarenhet och Kompetens

Vi söker dig som har:
 • Erfarenhet av livscykelmetoder för mjukvaruutveckling och efterlevnad av policyer och procedurer för revision och projektledning, såsom ITIL
 • Erfarenhet av att använda och tekniskt stödja affärssystem
 • Erfarenhet inom hyra eller leasing är ett plus.
 • Avancerad kunskap om SQL Server är ett plus.
 • Erfarenhet av att arbeta i en laginriktad, samarbetsvillig och internationell miljö.
 • Erfarenhet av funktionaliteten för redovisning, orderinmatning och fakturering av mjukvarupaket i en Windows SQL Server-miljö.
 • Kunskaper av Microsoft-verktyg - MS Office-svit.
Du besitter en god förmåga att använda beprövade kommunikations-, analytiska och problemlösande färdigheter för att maximera nyttan med IT-systeminvesteringar. Medan bredden av rollen täcker flera applikationer är erfarenhet av ERP helst Microsoft (Axapta, Navision, Business Central) viktigt.

Personlighet

Du har bra prioriteringsförmåga och är en god kommunikatör. Du behöver vara noggrann, strukturerad och ha ett gott sinne för detaljer. Du levererar alltid med hög kvalitet och är såväl en analytisk som kreativ problemlösare. Du har god förmåga att samarbeta i team.

Språkkompetens

Du talar och skriver både svenska och engelska mycket bra. Meriterande är att även kunna något annat av de nordiska språken.

Erbjudande

Fast marknadsmässig månadslön

Bilförmån

30 dagars semester.

6000 kr friskvård/år.

Sjukvårdsförsäkring (ersättning vid sjukfrånvaro).

Sjukförsäkring (läkarbehandling vid sjukdom) mot ett mindre förmånsvärde.

Pension ITP2.

Ansökan

Låter detta intressant? I denna rekrytering samarbetar vi med Valegro Rekrytering & Interim. Ansvarig Rekryteringskonsult är Robert Klatzkow, robert@valegro.se, tel. 0735-303798. Vänligen klicka på Sök denna tjänst för att snabbt och enkelt skicka in din ansökan. Vi går igenom urvalet löpande så tveka inte att söka redan idag.

Valegro är ett nischat bolag som rekryterar och hyr ut konsulter inom ekonomi, finans sälj och management samt konsulterar i organisationsfrågor.

Med över 20 års erfarenhet av branschen har vi byggt upp ett stort nätverk av kandidater, konsulter och kunder. Vi hjälper även våra kunder i strategiska frågor kring försäljning och ledarskap.

För oss är långsiktighet och förtroende viktigt. I våra uppdrag har vi alltid kunden och kandidatens bästa för våra ögon och vi gör allt för att du som kund och kandidat ska känna dig trygg med vår kompetens, styrka i leverans och att vi har förstått ditt behov. Våra kunder och kandidater värdesätter vårt engagemang och den personliga service vi ger.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 19 mars 2021 (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om bolaget:
I mer än 60 år har Algeco arbetat med modulbaserade lösningar och under dessa år har vi samlat på oss massor av erfarenhet. Vårt mångsidiga sortiment av moduler gör att vi kan erbjuda flexibla modullösningar för alla typer av projekt som tillgodoser kundens alla behov. Tillsammans med ett brett sortiment av hyresutrustning och vår 360 service anpassar vi och optimerar våra projekt efter kundens önskemål. Vår erfarenhet, expertis, mångsidighet samt våra olika produktlinjer gör att vi särskiljer oss, men vi nöjer oss inte där utan vill även försäkra oss om att alltid kunna ge kunden den service den behöver. Algeco är ett europeiskt företag som finns i hela världen.