Utvecklingsingenjör sökes till Alfa Laval!

Utvecklingsingenjör sökes till Alfa Laval!

Dina arbetsuppgifter

Nu söker vi en utvecklingsingenjör till gruppen Sensing & Control som har ansvar för konceptutveckling för mät- och styrsystem i våra produkter, utveckling av testriggar, framtagning av sensorer och styrsystem i utvecklingsprojekt, samt utveckla och förvalta mätutrustning

Som utvecklingsingenjör kommer du tillsammans med gruppen kontinuerligt utveckla våra produkter och testsystem/-riggar. Du kommer att delta i tvärfunktionella produktutvecklingsprojet från förstudie till leverans.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.:
  • Konceptutveckling inom styr och reglerteknik
  • Mätuppdrag samt ansvar för framtagning av sensorer i utvecklingsprojekt.
  • Elkonstruktion och PLC-programmering för testriggar.
  • Utveckla mätteknik och mätutrustning.
Tjänsten är inledningsvis ett konsultuppdrag på 6 månader där du blir anställd av Studentwork och arbetar hos vår kund. Därefter finns mycket goda chanser att bli överrekryterad så länge både parter är nöjda med samarbetet.

Din profil

Du har högskoleutbildning eller motsvarande inom elektroteknik samt några års arbetslivserfarenhet inom automation, styr och reglerteknik. Det är meriterande om du kan olika typer av sensorteknik, har jobbat med elkonstruktionsverktyg. Kännedom eller vana vid Matlab, Simulink, LabView eller motsvarande är en fördel. Som person är du strukturerad, resultatinriktad och ansvarstagande. Du är prestigelös och kommunikativ, innovativ och händig vilket gör det enklare för dig då du gillar att experimentera praktiskt i laboratoriemiljö. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Alfa Laval erbjuder en stark och stabil arbetsgivare. Ett trivsamt företag med mycket låg personalomsättning. Du får vara med i utvecklingen av spännande och tekniskt avancerade produkter. Det finns goda utvecklingsmöjligheter och ett värdefullt kontaktnät både internationellt och globalt.

Om Studentwork

Studentwork är ett av Nordens ledande konsult- och rekryteringsföretag specialiserade på studenter och examinerade kandidater med upp till fem års arbetslivserfarenhet.

Vi erbjuder främst tjänster inom ekonomi, försäljning, marknadsföring, teknik och administration. Vi är experter på att matcha våra kunders behov med kandidaternas egenskaper och kompetens. Hos oss kommer kulturen först och vår verksamhet styrs av våra värderingar: Always Deliver, Be Creative, Take Responsibility och Share Fun.
Mer info
Kontaktperson Beatrice Bergström
Telefon 739 88 36 87
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Elektronik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag 1 mars (6 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Alfa Laval är ett välkänt svenskt industriföretag som har sin kärnverksamhet inom värmeöverföring, separering och flödeshantering till kunder över hela världen. Alla dessa tre områden har en stor betydelse för industriföretag och vår kunds expertis innehar en ledande ställning. För deras räkning söker vi en utvecklingsingenjör på heltid med start enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!