Kemist till Årsta

Kemist till Årsta

Har du en passion för färg, lim och kemi? Vill du arbeta i en internationell miljö och är nyfiken som person? Trivs du att arbeta i team? Vi söker nu en ny kollega (vikariat på 2 år) till vårt R&D laboratorium i Årsta!

Vad kan AkzoNobel erbjuda dig?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2022. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du arbeta med?
Som Kemist ingår du i vårt Solutions EMEA-team. Du kommer att arbeta inom R&D i olika limutvecklingsprojekt, labbuppdrag och kundfrågeärenden. En central del av utvecklingsarbetet är laborativt där du exempelvis gör hartssyntes och produktformulering samt analys och utvärdering av limstyrkan, applicerbarhet samt lagringsstabilitet. Utvecklingsarbetet kommer bland annat att innebära följande arbetsuppgifter och ansvar för dig:

  • Ansvar för att självständigt utföra utvecklingsuppgifterna och leverera resultaten i rätt tid enligt de mål och prioritet som löpande har överenskommits med teknisk projektledare och teamledare.
  • Ansvar för tydlig dokumentation och rapportering av det egna R&D-arbetet.
  • Utföra laboratoriearbete enligt givna test-/utvärderingsmetoder, recept och instruktioner.
  • Allmänt bruk och underhåll av laboratoriet, samt säker och korrekt hantering av utrustning, material och avfall.

Tjänsten är ett vikariat på 2 år med start omgående. Du kommer vara placerad på vår site i Årsta och rapportera till Global Adhesives Solutions Manager.

Vem är du?
Du som person är driven och nyfiken med en stark teamkänsla. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i grupp, då tjänsten innebär att du kommer planera och arbeta med de närmsta kollegorna inom teamet, men även med övriga kollegor inom R&D. Du är van med och du trivs att arbeta i en laborativ miljö. Du är serviceinriktad, drivs av att leverera med hög kvalitet, och har ett öga för detaljer. Du arbetar strukturerat för att nå uppsatta mål.

Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet eller är nyutexaminerad inom kemi/polymerkemi, meriterande om du har erfarenhet av labb men inget krav. För tjänsten önskas det goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.

Din ansökan
Vi välkomnar människor från alla olika bakgrund som ser hållbarhet, säkerhet och innovation som viktiga principer. Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För mer information om positionen och rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Partner, +46 76 112 85 64
Mer info
Kontaktperson Christina Borin
Telefon +46 76 112 85 64
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Hemsida https://www.akzonobel.com/
Sista ansökningsdag 20 jan 2023 (48 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Hos AkzoNobel Adhesives i Årsta finns laboratorier och verkstäder för global produktutveckling och kvalitetstester av bland annat trälimsprodukter som används vid tillverkning av möbler, snickerier, golv och bärande konstruktioner. På plats finns även marknad och försäljningsavdelningarna. Trälimmet och hartssystemen som utvecklas av kollegorna i Årsta tillverkas på Adhesives fabrik i Kristinehamn. I Årsta finns olika ingenjörsroller inom exempelvis kemi och automation men även roller inom marknad, sälj och projektledning.Årligen utvecklar vi nya, samt förbättrar våra befintliga limprodukter och tekniska lösningari samarbete med våra kunder runt om i hela världen.