Redovisningskonsult

Redovisningskonsult

Vi behöver en tjej eller kille som
brinner för redovisning och som kan det mesta om löpande bokföring och en del om digitaliserad redovisning och som nu vill lära sig allt det andra som har med redovisning att göra och då i synnerhet digitaliserad redovisning. Som redovisningskonsult spelar du en viktig roll i arbetet med att identifiera, driva och implementera förbättringsåtgärder tillsammans med våra övriga medarbetare. Rollen innebär ett självständigt ansvar för dina kunders löpande redovisning, avstämningar och förberedelse för och upprätta momsredovisning samt förberedelse för årsredovisning och inkomstdeklaration.

Våra kunder, vad gäller redovisning
är både svenskägda och utlandsägda aktiebolag. De flesta redovisningskunder kommer genom rekommendationer från andra kunder. Detta gäller både redovisning och bolagsärenden. En del kunder kommer även via vår webbplats www.ab.se.

Vi söker dig som har arbetat med redovisning i minst två år, och har koll på allt vad redovisning innebär. Du är en van användare av Excel och Word som är dagliga verktyg för dig. Har viss erfarenhet av digitaliserad redovisning. Du måste tala svenska flytande.
Kunskaper i andra språk är en klar merit. Du har höga ambitioner i din yrkesroll och strävar, precis som vi, att ständigt bli bättre på det du gör.

Som person är du noggrann. Att vara
noggrann är A och O för den som jobbar med redovisning. Det gäller att göra rätt från början. Du är inte rädd för att "hugga i".

Dina arbetsuppgifter kommer att
bestå av att sköta redovisningen för några av våra kunder. Arbetet innebär löpande bokföring, kund- och leverantörsreskontra, moms- och skattedeklarationer samt avstämningar.

Arbetet kan variera mycket - det är
alltid kundernas behov som styr.

Redovisningsbranschen är i ständig
utveckling. Det sker lagändringar och teknikutveckling som vi måste hänga med i, datorer, internet och mobilappar gör sitt intåg i redovisningen och det gäller att hitta rätt lösning för varje kund.

Det innebär att Aktiebolagstjänst är
i en ständig förändrings- och tillväxtfas med behov av att processer och rutiner anpassas och utvecklas. Under de senaste 12 månaderna har vi ökat antalet redovisningskunder med 37 % och omsättning för ekonomitjänster med 63
%. Vi hoppas att du har förmågan att se hur vi ytterligare ska kunna anpassa och utveckla våra rutiner och system.

Vår huvudsakliga verksamhet är att
sköta redovisningen för våra kunder. Du kommer att få chansen att vara med på en rolig resa mot att utveckla framtidens redovisningsbyrå. Vår strävan är att inom något år vara en ISO 9001 certifierad redovisningsbyrå. Genom ett bra teamarbete och stort engagemang ligger fokus på att leverera hög kvalité till våra kunder.

Eftersom vi är ett litet företag
måste du även räkna med att behöva rycka in och hjälpa till med andra uppgifter.

Vi hoppas kunna erbjuder en resa fylld med spännande och utvecklande arbetsuppgifter. Du som uppfyller kraven om 2 års erfarenhet, av redovisning är välkommen att söka tjänsten.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.ab.se
Sista ansökningsdag 2 jan 2023 (36 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Aktiebolagstjänst har idag sju anställda. Sex som jobbar med redovisning och löner och en med bolagsfrågor och varumärken. Vi är två civilekonomer och auktoriserade redovisningskonsul­ter. Vårt kontor ligger på
Drottninggatan 104, mitt i backen, direkt söder om Tegnergatan. Rådmansgatan är närmaste T-banestation och Odenplan är närmaste pendeltåg­sta­tion. Vi har dock få kunder som kommer på besök då det mesta underlaget sänds digitalt direkt in i redovisning­s­programmet. Den största delen av rådgivning sker via telefon och Video-konferens. Men självklart ser vi våra kunder öga mot öga då och då.

Förutom med redovisning arbetar vi med alla former av bolags- och strukturfrågor. För aktiebolag hjälper vi till med allt från kallelse för bolagsstämma tills att ärendet blivit registrerat hos
Bolagsverket. Det gäller allt från nybildning till likvidation som t.ex. fusion, nyemission, ändring av bolagsordning. För enskilda firmor och handelsbolag arbetar vi till exempel med att bistå vid byte av företagsform. De flesta av våra kundbolag ägs av en eller två personer och för dessa hjälper vi även till med deras privata inkomstdeklarationer.

Två gånger om året åker vi på tredagars konferensresa.
Dels för att lära oss allt som är nytt men även för att bli ett bättre och mer sammansvetsat team. Sist var vi i Warszawa. Tidigare har vi bl.a. varit i London, Paris,
Lissabon, Reykjavik, Berlin och Milano. Vart tycker du vi ska åka nästa gång?

Aktiebolagstjänst ägs av Leif Malmborg som jobbar mest med rådgivning kring ekonomi, årsredovisningar, skatter bolagsfrågor, och strukturfrågor men även en del löpande redovisning. Han har många års erfarenhet som styrelseledamot inom flertalet branscher och som rådgivare på
NyföretagarCentrum för alla former av rådgivning för den som är grön som egen företagare.

Vi har upprättat en hel del dokumentation kring redovisning, skatter, löner, bolagsfrågor, varumärken m.m. En del för de kunder som bokför själva. För alla kunder har vi skrivit diverse förklarande texter för det som är viktigt att förstå när man driver ett eget företag. Leif har även skrivit en bok Likvidation av aktiebolag - En kommentar till 25 kap aktiebolagslagen, 539 sid.

Mer information om oss hittar du på vår webbplats www.ab.se.