Senior kreditriskanalytiker

Senior kreditriskanalytiker

Vi söker nu en driven och analytisk person med goda matematiska kunskaper för att utveckla riskfunktionen hos Svensk Exportkredit (SEK). SEK har ett mycket viktigt uppdrag i att stärka svensk exportnäring på kommersiella och hållbara grunder genom att säkerställa tillgång till finansiella lösningar inom svensk exportnäring. Teamet inom kreditrisk och kapitaltäckning söker nu en erfaren kreditriskanalytiker för att förstärka gruppen med ytterligare kompetens inom modellering och analys av kreditrisker. Då SEK finansierar såväl svenska exportföretag som dess kunder utanför Sveriges gränser så får man här möjlighet att arbeta med unik och komplex data ur ett globalt makroperspektiv.

Tjänsten är med placering på kontoret mitt i Stockholm city i Waterfront Building vid Stockholms centralstation.

Din utmaning

I denna intressanta tjänst kommer du arbeta med fokus på kreditrisk ur ett globalt perspektiv med många komplexa analytiska utmaningar. Med din seniora kompetens kommer du att bidra med att:
 • Driva utveckling och validering av riskklassificeringsmodeller
 • Vidareutveckling av SEK:s kapitalbehovsmodeller för kreditrisk
 • Framtagning och analys av SEK:s kapitalbehov för kreditrisk
 • PD-modellering inom IRK och IFRS9
 • Driva projekt som syftar till vidareutveckling av kreditriskmätning
 • Stödja verksamheten med ad-hoc-analyser.
Din bakgrund
 • Akademisk examen, gärna inom matematik, fysik eller finans.
 • Minst fem års arbetslivserfarenhet utav kreditriskanalys och kreditriskmodellering.
 • Stor vikt kommer att läggas vid din erfarenhet av att bygga och utveckla credit score cards
 • Goda programmeringskunskaper i SQL, R eller liknande
 • Som person är du noggrann, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Du är professionell, presterar på en hög nivå och har en vilja att komma framåt och utvecklas.
 • Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
Din ansökan

SEK samarbetar i denna rekrytering med Human Capital. Skicka gärna din ansökan så snart som möjligt då intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras utav ansvariga rekryteringskonsulter Linnea Jahnson (072 077 76 81, linnea.jahnson@humancapital.se) och Mikael Schmidt (070 415 85 13, mikael.schmidt@humancapital.se).
#LI-DNI

Mer info
Kontaktperson Mikael Schmidt
Telefon 070 415 85 13
Område Stockholms stad
Yrkesroll Bank, Finans & Försäkring, Analys & Rådgivning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 7 feb (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AB Svensk Exportkredit är ett bolag som ägs till 100 % av svenska staten. Vårt uppdrag är att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgång till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Vi är en marknadskompletterande aktör, vilket innebär att vårt erbjudande är ett komplement till bank- och kapitalmarknadsfinansiering för exportörer som vill ha olika finansieringskällor. Genom ett starkt internationellt nätverk, lång erfarenhet och kompetens inom exportfinansiering kan vi skapa kundnytta till marknadsmässiga villkor. Vår vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2017 lånade SEK ut sammanlagt 89 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. Totala utlåningsportföljen uppgick samma år till 268 miljarder svenska kronor.
Ytterligare information om SEK finns på vår hemsida: www.sek.se.